• BIST 100

    18040,06%2,67
  • DOLAR

    44,82% 0,23
  • EURO

    52,75% -0,09
  • GRAM ALTIN

    6965,35% 1,07
  • Ç. ALTIN

    11213,84% 1,54

YEŞİLAY’IN KURUCUSU ORD. PROF. DR. MAZHAR OSMAN, MEZARI BAŞINDA ANILDI

YEŞİLAY’IN KURUCUSU ORD. PROF. DR. MAZHAR OSMAN, MEZARI BAŞINDA ANILDI

İşgal altındaki topraklarımızda alkolün yaygınlaşmasını ve işgale karşı toplumsal mücadele ruhunun yıkılmasını önlemek için Hilâl-i Ahdâr’ı kuran Ordinaryüs Profesör Doktor Mazhar Osman,ölümünün 73.yılında kabrinin başında anıldı.

YEŞİLAY’IN KURUCUSU ORD. PROF. DR. MAZHAR OSMAN, MEZARI BAŞINDA ANILDI

İşgal altındaki topraklarımızda alkolün yaygınlaşmasını ve işgale karşı toplumsal mücadele ruhunun yıkılmasını önlemek için Hilâl-i Ahdâr’ı kuran Ordinaryüs Profesör Doktor Mazhar Osman,ölümünün 73. yılında kabrinin başında anıldı. 

Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki anma törenine, Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Doçent Doktor Muhammed Tayyib Kadak, Yeşilay Yönetim Kurulu üyeleri, Yeşilay Bilim Kurulu üyeleri ve Yeşilay gönüllüleri katıldı.Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman’ın mezarına çiçek ve karanfiller bırakıldı, ardından dualar okundu. 

Dr. Muhammed Tayyib Kadak: “Yeşilay’ın hikâyesi tam anlamıyla bir mücadele hikâyesi.”

Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Kadak, Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman’ın, dönemin zor koşullarına rağmen Yeşilay’ı kurduğunu ifade ederek şunları ekledi: 

Yeşilay’ın hikâyesi tam anlamıyla bir mücadele hikâyesi. Kurucumuz Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman’ın ifadesiyle, “beşerin saadetini teminden başka bir emel beslemeyen”, 104 yıllık bir hikâye1920’de topraklarımız işgal altındayken, 20 kişilik bir grup aydın, Mazhar Osman’ın önderliğinde, çocuklarımızın ve gençlerimizin bağımlı olma riskini görüyor ve buna karşı koymak için Hilâl-i Ahdâr’ı kuruyor. Yani cephede bir bağımsızlık savaşı sürerken, cephe ardında da bir bağımsızlık savaşı başlatılıyor. İşte Yeşilay, nereye baksanız savaşın yıkımlarını göreceğiniz bir dönemde kurulmuştur.”

“Mazhar Osman bugün de Yeşilay’ın faaliyetlerinde rehberimiz.”

Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammed Tayyib Kadak, aradan geçen yüz yılı aşkın sürede Yeşilay’ın bağımlılıklarla mücadelede Türkiye’nin en etkili sivil toplum kuruluşu hâline geldiğini belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde ise 97 Ülke Yeşilay’ı bulunuyor. 2015’te kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezleriyle (YEDAM) bağımlı bireylere ve yakınlarına, ücretsizve ayaktanpsikososyal destek hizmeti veriyoruz. Türkiye’nin 81 ilinde ve KKTC’de toplam 107YEDAM bulunuyor. Alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı konularında YEDAM’a danışanların sayısı 1 milyonu geçti. Türkiye’ye özgü bir bağımlılık rehabilitasyon sistemi olan, her biri kırkar yataklı Yeşilay Rehabilitasyon Merkezlerimizle, Bursa ve Diyarbakır’da alkol ve madde bağımlısı bireylere deyatılı hizmet veriyoruz. Yeşilay ayrıca, Türkiye genelinde uygulanan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Eğitim Programı ile de her yıl 10milyonu aşkın öğrenci ve 3 milyon yetişkin bağımlılıklara karşı farkındalık kazandırıyor. Gönüllü sayımız 120 binlere ulaştı. Yeşilay’ı ve Türkiye’nin ilk modern ruh sağlığı hastanesini kuran Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman’ın bağımlılıklarla mücadele çalışmaları ve vizyonu, bugün de Yeşilay’daki faaliyetlerimize rehberlik etmeyi sürdürüyor. Merhumu saygı ve rahmetle anıyoruz.”



Çekmeköy'de Muhteşem Açılış

Çekmeköy AK Parti Şehit Gazi Komisyonu'ndan Şehit Ailelerine Anlamlı Hediye

Çekmeköy AK Parti Heyeti'nden Müftü Özdere'ye Ziyaret

Başkan Torlak'tan Şehit Ailesine Ziyaret

Başkan Çerkez Vatandaşların Talep ve Önerilerini Bizzat Dinliyor

AK Parti 1. Bölge Medya Tanıtım Başkanları Toplandı

Ayyıldız Derneği Kurban Bağış Hisseleri Belli Oldu

Çekmeköy Belediyesi Yağmur Suyu Tahliye Kanalları Yapmaya Devam Ediyor

Üsküdar Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Havva Azak'tan Basın Açıklaması

Çekmeköy AK Parti Şehit Aileleri ve Gazileri Kahvaltıda Ağırladı

Çekmeköy Belediyesi Kaya Bey Kaya Emekli Kültür Evi Projesi Beğenildi

Çekmeköy Sivaslılar Derneği'nden Emniyet Müdürüne Nezaket Ziyareti

Çekmeköy AK Parti'den Anlamlı Ziyaret

STK Başkanlarında Terlan Kaya'ya Ziyaret

Büyük Gün Geldi ve Heyecanlı Açılışa Herkes Davetli

Çekmeköy AK Parti'den Şehitlere Vefa

Başkan Orhan Çerkez'den Şehitler Haftası Nedeniyle Bir Mesaj Yayımladı

Çekmeköy'de İRAP Toplantısı Yapıldı

Meslekte 20 Yılı Geçen Gazetecilere Onur Belgesi Verildi

Çekmeköy'de Yollara Bakım ve Onarım Çalışmaları Devam Ediyor

Ümraniye İl Dernekler Platformu’ndan İkinci Büyük Proje: Su Kuyusu Hamlesi