• BIST 100

    17819,31%0,14
  • DOLAR

    44,92% 0,10
  • EURO

    52,80% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6870,89% 0,89
  • Ç. ALTIN

    11022,64% 0,00

Üsküdar Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Havva Azak'tan Basın Açıklaması

Üsküdar Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Havva Azak

“OKULLARIMIZDA YANKILANAN KURŞUN SESLERİ, TOPLUMSAL ÇÜRÜMENİN SON DURAĞIDIR!” Diyen Başkan Azak, son olaylarla ilgili bir basın açıklamasında bulundu.

Üsküdar Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Havva Azak'tan Basın Açıklaması

“OKULLARIMIZDA YANKILANAN KURŞUN SESLERİ, TOPLUMSAL ÇÜRÜMENİN SON DURAĞIDIR!” Diyen Başkan Azak, son olaylarla ilgili bir basın açıklamasında bulundu.

Saadet Partisi üsküdar  Kadın Kolları Başkanı Havva Azak açıklamasında şöyle dedi: "Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Hanımefendiler; Bugün sadece bir siyasi partinin mensupları olarak değil; evlatlarını her sabah "zihni açık olsun" dualarıyla okula uğurlayan anneler, ablalar ve bu vatanın geleceği için dertlenen kadınları olarak haykırıyoruz.
Yüreğimiz yanıyor, nefesimiz kesiliyor! Önce Siverek, ardından Kahramanmaraş… İki gün içinde iki okulumuz, çocuklarımızın ders dinlemesi gereken o kutsal sıralar, ne yazık ki kurşun sesleriyle yankılandı. Kahramanmaraş’ta 10 can yitirdik, 13 kişi ise şu an yaşam mücadelesi veriyor.
Değerli Arkadaşlar;
Bu tablo sadece bir güvenlik zafiyeti değildir. Bu tablo, bir toplumun iliklerine kadar hissettiği toplumsal bir cinnetin resmidir. Henüz 8. sınıfa giden bir çocuğun eline uzun namlulu silah alıp okul basabildiği bir düzende, hepimiz şapkamızı önümüze koyup düşünmek zorundayız.

"Bu ülkede bir şeyler sadece bozulmuyor, kökünden çürüyor! Bu çürüme artık sokakları aşmış, okul koridorlarına, sınıfların içine kadar sızmıştır. Silaha ulaşmanın ilaca ulaşmaktan daha kolay olduğu bir düzen; çürümüş bir düzendir."

Bizler Saadet Partisi Kadın Kolları olarak sormak istiyoruz:
• Güvenlik Nerede? Makam odalarını korumak için seferber edilen imkânların neden binde biri bile öğretmenimizi ve öğrencimizi korumak için kullanılmıyor?
• Eğitim Nerede? Çocuklarımızı sadece sınavlara hazırlayan ama "insan" yetiştirmeyi, merhameti, adaleti ve yaşatma iradesini öğretemeyen bu sistem daha kaç kurban verecek?
• Denetim Nerede? Sosyal medya mecralarında şiddetin kutsandığı, dizilerle örneklik sunulduğu, silaha erişimin bu denli kontrolsüz olduğu bir ortamda, çocuklarımızın ruh sağlığını kim koruyacak?
Bu sadece bir ihmal değil, bu bir yönetim kusurudur! Bunun bedelini ise bugün savunmasız çocuklarımız öğretmenlerimiz canlarıyla ödüyor. Bir anne için evladının okul çantasına kitap yerine kurşun girmesinden daha büyük bir acı olamaz.
Buradan Yetkililere Sesleniyoruz:
Bölgeye gönderilen heyetimizle tüm hukuki ve idari sürecin takipçisi olacağız. Ancak sadece adli süreç yetmez! Aile yapımızı dinamitleyen, şiddeti normalleştiren, eğitimi ruhsuzlaştıran bu bozuk düzenin kökten değişmesi şarttır.
Okul koridorlarında barut kokusu değil, tebeşir kokusu; çocukların çığlıkları değil, neşesi yankılanana dek susmayacağız.
Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun." Dedi.



Esnaf Dostu Başkan Çetinkaya'dan Esnaflara Ziyaret

Ayyıldız Derneği Afrika Yolunda

ÇEKSİAD’dan Geleneksel 23 Nisan Kutlaması

Başkan Çakmak'tan Başkan Makıroğlu'na İadei Ziyaret

Çekmeköy'de “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Farkındalık Eğitimi”

HM Finans Gayrimenkul Ekibi Anadolu Dernek TV'deki "Bize Her Yer Vadi” programına Konuk Oldu

Başkan Terlan Kaya Sanatçı Kanun Teklifi Çalışmalarını Sürdürüyor

ŞEHİT ÖĞRETMENİN EMANETİ HASAN KEMAL’E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Çekmeköy Alemdağ'a Yeni Sosyal Alan Müjdesi

Tümkiad İstanbul Şubesi Açıldı

Başkan Şahmettin Yüksel AK Nokta'yı Ziyaret Etti

ÇEKMEKÖY'DE 880 HAYVANA GÜVENLİ YUVA HİZMETE GİRDİ

Çekmeköy AK Parti Gençlik Kollarından Çekimder'e Ziyaret

Ümit Kaftancıoğlu Çekmeköy'de Anıldı

Çekmeköy'de Muhteşem Açılış

Çekmeköy AK Parti Şehit Gazi Komisyonu'ndan Şehit Ailelerine Anlamlı Hediye

Çekmeköy AK Parti Heyeti'nden Müftü Özdere'ye Ziyaret

Başkan Torlak'tan Şehit Ailesine Ziyaret

Başkan Çerkez Vatandaşların Talep ve Önerilerini Bizzat Dinliyor

AK Parti 1. Bölge Medya Tanıtım Başkanları Toplandı

Ayyıldız Derneği Kurban Bağış Hisseleri Belli Oldu