ÜMRANİYE’DE AŞURE KAZANLARI KAYNAMAYA BAŞLADI

ÜMRANİYE’DE AŞURE KAZANLARI KAYNAMAYA BAŞLADI

Ümraniye Belediyesi, birlik ve beraberliğin simgesi olan Muharrem ayı dolayısıyla geleneksel aşure ikramını bu yıl da sürdürüyor. İlk durağı Osmangazi Millet Bahçesi olan aşure ikramlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Osmangazi Millet Bahçesi’nde başlayan aşure ikramları; Ümraniye Millet Bahçesi, Ihlamurkuyu Merkez Camii, İlim Sarayı Camii, Dudullu Adile Sultan Çeşmesi, 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve Hz. Ali Camii’nde devam edecek.

Bir hafta boyunca devam edecek olan ve toplamda 51 bin kişiye ulaşması hedeflenen aşure ikramı, hem manevi atmosferi hem de toplumsal dayanışmayı pekiştirmeyi amaçlıyor.

Belediye tarafından organize edilen program kapsamında, vatandaşlara aşure ikramı yapılacak noktalar ve tarihler ise şu şekilde:

    Tarih GünSaatYer
6 Temmuz 2025Pazar18:00Ümraniye Millet Bahçesi
7 Temmuz 2025Pazartesi13:30Ihlamurkuyu Merkez Camii
8 Temmuz 2025Salı13:30İlim Sarayı Camii
9 Temmuz 2025Çarşamba13:30Dudullu Adile Sultan Çeşmesi
10 Temmuz 2025Perşembe18:0015 Temmuz Şehitler Meydanı
11 Temmuz 2025Cuma13:30Hz. Ali Camii

Ümraniye Belediyesi’nin bu anlamlı etkinliğiyle Muharrem ayının manevi atmosferi ilçe genelinde hep birlikte yaşanacak.