• BIST 100

    11063,68%-0,54
  • DOLAR

    42,44% 0,02
  • EURO

    49,51% 0,28
  • GRAM ALTIN

    5761,13% 0,29
  • Ç. ALTIN

    9320,33% -0,07

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN GAZZE İÇİN ADALET ÇAĞRISI

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN GAZZE İÇİN ADALET ÇAĞRISI

Ümraniye Belediyesi, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve uluslararası kamuoyunu harekete geçirmek amacıyla önemli bir kampanya başlattı.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN GAZZE İÇİN ADALET ÇAĞRISI

Ümraniye Belediyesi, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve uluslararası kamuoyunu harekete geçirmek amacıyla önemli bir kampanya başlattı. İstanbul 2 No.lu Barosu iş birliğiyle başlatılan imza kampanyası ile İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı uluslararası hukukun işletilmesi ve sorumluların yargılanması hedefleniyor.

İsrail tarafından 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze’de sürdürülen saldırıların, insan hakları ihlalleri boyutuna ulaştığına dikkat çekilen kampanyada; sivillerin, özellikle kadın, çocuk ve yaşlıların hedef alındığı, okulların, hastanelerin, ibadethanelerin, mülteci kamplarının ve kültürel mirasların bombalandığı vurgulanıyor. Kampanya çağrısında ayrıca yasaklı silahların kullanıldığı, esir alınanlara işkence yapıldığı ve milyonlarca insanın açlık ve susuzluğa mahkûm edildiği belirtiliyor.

Bu kapsamda İstanbul 2 No.lu Barosu, Gazze’de işlenen insanlık suçlarının durdurulması ve sorumluların cezalandırılması amacıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi ile Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’ne başvuruda bulundu. Başvuru, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından 3.061 hukukçunun imzasını taşıyor.

Ümraniye Belediyesi de bu girişime destek vererek vatandaşların da sürece katkı sunabileceği bir imza kampanyası başlattı. https://gazzeicinimza.org/ web sitesi üzerinden ulaşılan form aracılığıyla toplanan imzalar, uluslararası topluma güçlü bir çağrı niteliği taşıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Filistin halkının yaşadığı zulme sessiz kalmak, insanlık suçu karşısında susmak kadar ağır bir sorumluluktur. Bu kampanyayla yalnızca Filistin için değil; insanlık, vicdan ve adalet için ses veriyoruz. Tüm vicdan sahibi yurttaşlarımızı bu çağrıya destek olmaya davet ediyoruz” dedi.



Çekmeköy AK Parti 3 Aralık Engelliler Günü'nde Sahadaydı

Ömer Akkuş'dan ‘Bir Delinin Delisiyim’ Şarkısı Dijital Platformlar Yayında

Başkan Silahyürekliden'den Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatifine Ziyaret

İKON CAFE BASIN MENSUPLARINI AĞIRLADI

ÜMRANİYE BELEDİYESİ, EBRU KURSUYLA GELENEKSEL SANATLARI YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR

6. ÜMRANİYE KİTAP FUARI 140 BİN ZİYARETÇİNİN KATILIMIYLA TAMAMLANDI

SOHBET, MÜZİK VE BOLCA EĞLENCE: MOTİVASYON BULUŞMALARI

IHLAMUR KAFE, TRABZONPARK MİLLET BAHÇESİ’NDE HİZMETE AÇILDI

ÜMRANİYE BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİNDEN TEPEÜSTÜ’NDE GENEL DENETİM

Başkan Sarıcaoğlu ve Kalay'dan Kemal Akar'a Ziyaret

Başkan Salim Çetinkaya'dan Pazar Ziyaretleri Devam Ediyor

Çekmeköy Kars Ardahan Iğdır Dernek Başkanı Karakaya Başkan Sırmacı'yı Ziyaret Etti

Misiad Üsküdar Şube Başkanı Makıroğlu'na Hayırlı Olsun Ziyaretleri Sürüyor

ÇEKMEKÖYLÜ GİRESUNLULAR'DAN BAŞKAN FATİH SIRMACI’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Kaymakam Çelik'ten Başkan Sırmacı'ya İade-i Ziyaret

Çekmeköy İYİ Parti'den Çekmeköy Müftülüğü'ne Nezaket ziyareti

ASİAD'IN 3. ONUR ÖDÜLLERİ GECESİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Çekmeköy AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı Sahalardan İnmiyor

ŞEBİNKARAHİSAR KINIK KÖYÜ DERNEĞİ 26. YILINI COŞKUYLA KUTLADI

Başkan Sarıcaoğlu Ünalan Mahalle Esnafları İle Bir Araya Geldi

Esat Kalay'dan Ümraniye Ziyareti