• BIST 100

    10370,71%2,46
  • DOLAR

    40,28% 0,06
  • EURO

    46,73% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4331,89% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6898,98% 0,00

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN 15 TEMMUZ’A ANLAMLI VEFA: “KUŞLAR FİLLERİ YENER”

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN 15 TEMMUZ’A ANLAMLI VEFA: “KUŞLAR FİLLERİ YENER”

Ümraniye Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’ne özel bir kısa film hazırladı. “Kuşlar Filleri Yener” başlığını taşıyan film, geçmişin direniş ruhunu bugünün çocuklarına taşıyan duygusal bir hikâyeye odaklanıyor.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN 15 TEMMUZ’A ANLAMLI VEFA: “KUŞLAR FİLLERİ YENER”

Ümraniye Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’ne özel bir kısa film hazırladı. “Kuşlar Filleri Yener” başlığını taşıyan film, geçmişin direniş ruhunu bugünün çocuklarına taşıyan duygusal bir hikâyeye odaklanıyor.

Film, altı yaşındaki Selim’in dedesine sorduğu masum bir soruyla başlıyor ve izleyiciyi önce Çanakkale’ye, ardından 15 Temmuz gecesine doğru bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. Bir çocuğun merakı ile bir dedenin hatıraları arasında kurulan köprü, hem tarih bilincini pekiştiriyor hem de milli iradenin gücünü bir kez daha hatırlatıyor.

Çarpıcı görseller ve güçlü anlatımıyla dikkat çeken filmde, Çanakkale ruhunun 15 Temmuz gecesinde nasıl yeniden can bulduğu, etkileyici bir dille aktarılıyor. Tanklara, uçaklara, silahlara karşı dimdik duran bir milletin hikâyesi, gelecek kuşaklara ilham verecek şekilde anlatılıyor.

Finalde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milletimizi meydanlara davet ediyorum” çağrısıyla birlikte Ümraniye’de başlayan halk hareketine yer veriliyor.

Ümraniye Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“15 Temmuz, bir milletin kararlılığını, cesaretini ve bağımsızlık tutkusunu haykırdığı onurlu bir direniştir. O gece sokaklar, meydanlar ve kalpler; adaletin, istiklalin ve millet iradesinin zaferine şahitlik etti. Bu kısa filmi, o ruhu diri tutmak ve genç nesillere aktarmak için hazırladık. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günümüz kutlu olsun.”



15 TEMMUZ’UN YIL DÖNÜMÜNDE ÜMRANİYE TEK YÜREK

BAŞKAN YILDIRIM 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN AİLELERİNİ EVLERİNDE ZİYARET ETTİ

BAŞKAN YILDIRIM, 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ KABİRLERİ BAŞINDA YÂD ETTİ

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN 15 TEMMUZ’A ANLAMLI VEFA: “KUŞLAR FİLLERİ YENER”

Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan "Tıbbi Kenevir Yasası”na karşı önemli uyarı!

Ayyıldız Derneği Afrika’da Su Kuyusu Açıyor

140 ÖĞRENCİ, YÜZDE 97 BAŞARI ORANI

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ÇEKMEKÖY’DE ANILDI

MEHMET AKİF MAHALLESİ TAZİYEEVİ HİZMETE AÇILDI

ÜMRANİYE’DE “SREBRENİTSA’DAN GAZZE’YE SOYKIRIM” TEMALI ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

BAŞKAN YILDIRIM, 15 TEMMUZ GAZİLERİ VE ŞEHİT YAKINLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

ÜMRANİYE’DE AYAK TENİSİ HEYECANI YAŞANDI

ÜMRANİYE’DE BEREKET KAZANLARI KAYNADI: MEYDAN’DA 20 BİN KİŞİYE AŞURE İKRAMI

Kamuran Cafe Kahvaltı Çekmeköy Nişantepe'de Resmen Açıldı

İMAM VE DEDE DUASI EŞLİĞİNDE ÇEKMEKÖY’DE AŞURE BEREKETİ

BAŞKAN YILDIRIM, YAZ OKULU ÖĞRENCİLERİYLE BOĞAZ TURU YAPTI

BAŞKAN YILDIRIM, HAC VAZİFESİNİ YERİNE GETİREN VATANDAŞLARI EVLERİNDE ZİYARET EDİYOR

SANATLA DOLU BİR YAZ: ÜMRANİYE’DE KARAKALEM KURSU ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

ÜMRANİYE BELEDİYESİ JUDO TAKIMI’NA AVRUPA KUPASI’NDAN 3 MADALYA

Başkan Gözükızıl'dan Eski Meclis Başkanı Şentop'a Ziyaret

AK Parti Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Arzu Kepenek Terör Saldırıları ve Leman Dergisi'ni Gündeme Taşıdı