• BIST 100

    17883,54%-0,44
  • DOLAR

    46,61% 0,11
  • EURO

    52,98% -0,13
  • GRAM ALTIN

    6026,58% -0,03
  • Ç. ALTIN

    9650,40% 0,00

Türk Kızılay’dan 3544 depremzede esnafa 97.8 Milyon destek

Türk Kızılay’dan 3544 depremzede esnafa 97.8 Milyon destek

Türk Kızılay, deprem bölgesinde ekonomik canlanmaya destek olmak için başlattığı Esnaf Destek Programı’nın ikinci fazı kapsamında 3 bin 544 işletme sahibine 97.8 milyon ödeme yaptı.

Türk Kızılay’dan 3544 depremzede esnafa 97.8 Milyon destek

Türk Kızılay, deprem bölgesinde ekonomik canlanmaya destek olmak için başlattığı Esnaf Destek Programı’nın ikinci fazı kapsamında 3 bin 544 işletme sahibine 97.8 milyon ödeme yaptı. Böylece bu yıl program kapsamında depremzede esnafa yapılan ödeme miktarı yaklaşık 200 milyon liraya ulaştı.

Türk Kızılay, Kahramanmaraş depremlerinin ardından hayata geçirdiği Esnaf Destek Programı’nın ikinci aşamasını tamamladı. Depremden en çok etkilenen bölgelerdeki esnafın yaralarını sarmak ve yerel ekonomiyi canlandırmak amacıyla yapılan bu destekle, toplamda 3 bin 544 işletme sahibine ikinci ödeme dilimi olan 97 milyon 865 bin TL ödeme gerçekleştirildi. Böylece, program kapsamında 2024 yılında yapılan toplam ödeme miktarı 196 milyon 765 bin TL’ye ulaştı.

Adıyaman’da 550, Gaziantep 215, Hatay’da 1478, Kahramanmaraş’ta 583, Malatya’da 562, Osmaniye’de 156 olmak üzere Esnaf Destek Programı’nın ikinci fazından yararlanan toplam 3 bin 544 işletme sahibi, tesisatçılıktan pastaneciliğe, kuaförlükten terziliğe farklı iş kollarında faaliyet gösteriyor.

Kızılay, deprem bölgesindeki illerde ekonomik faaliyetlerin yeniden başlamasına destek olmak için başlattığı Esnaf Destek Programı’yla işletme sahiplerinin ekipman, ham madde ve diğer malzemeleri temin ederek yeniden ayağa kalkmasına katkıda bulunuyor. Program, özellikle engelliler, kadınlar ve yaşlılar gibi hassas gruplara öncelik vererek, toplumun her kesiminin ekonomik iyileşme sürecine dahil olmasını amaçlıyor.

Esnaf Destek Programı'nın temel uygunluk kriterleri arasında, işletmenin depremden doğrudan etkilenmiş olması, işletme sahibinin tekrar faaliyet gösterebilecek kapasitede olması, mikro veya küçük ölçekli bir işletme olarak sınıflandırılması ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na kayıtlı olması yer alıyor. Programın ikinci fazı kapsamında bu şartları sağlayan tüm esnafa ilk ödemeler geçtiğimiz Haziran ayında yapıldıktan sonra, gerekli belgeleri ibraz eden esnafa planlanan ikinci ödemeler gerçekleştirildi.

6 Şubat depremlerini takiben hayata geçirdiği program kapsamında 2023 yılında 607 esnafa 25 milyon TL destek sağlayan Kızılay, deprem bölgesinde ekonomik toparlanmayı hızlandırmak ve esnafın yeniden iş hayatına dönmesini sağlamak amacıyla çalışmayı sürdürüyor.



Ekşi ve Karaçöl'den Ömerli Koçullu ve Hüseyinli Mesaisi

ÇEKMEKÖY AK PARTİ PİKNİK PROGRAMI DÜZENLİYOR

ÜMRANİYE’DE YENİ BİR NEFES: ANADOLU MİLLET BAHÇESİ

Başkan Nazif Kartal'dan Teşekkür Mesajı

Alemdağ Mahallesi’nde 40 Yıllık Tapu Sorunu Çözüldü

Ayyıldız Derneği'nden Şavaşın Gölgesindeki Çoçuklar İçin Yardım Kampanyası

Başkan Nezih Mert'ten Hukuk Mücadelesi İle İlgili Açıklama

Sabri Şenel Maden Politikaları İçin Yeni Bir Açıklama Yaptı

Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Varlı Vatandaşlarla Sohbet Etti

Çekmeköy Rizeliler Derneği'nden AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı'na Ziyaret

ÇEKMEKÖY'DE ŞİDDETE VE KÖTÜ MUAMELEYE SIFIR TOLERANS TOPLANTISI

Çekmeköy Saadet Partisi'nden ‘Güçlü Şehir’ Çalıştayı

Çekmeköy Ordulular Derneği'nin Kan Bağış Kampanyasına Yoğun İlgi

Ümraniye Saadet Partisi Halk Buluşmalarını Sürdürüyor

Başkan Sırmacı'dan Kan Bağışı Kampanyasına Destek

Ayyıldız Derneği'nden Babalar Günü'ne Özel Anlamlı Kampanya

Çekmeköy Tabiat Okulu'nda Hasat Zamanı

Kaymakam Çelik Şehit Babaları İle Buluştu

ÇEKMEKÖY ORDULULAR DERNEĞİ'NDEN ‘BİR KAN, BİR CAN’ KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Çekmeköy'de Öğrenci Meclisi Toplandı

KIZILAY VE YEŞİLAY'DAN ‘BİRBİRİMİZE CANDAN BAĞLIYIZ!’ KAN BAĞIŞ KAMPANYASI