• BIST 100

    9249,9%-0,61
  • DOLAR

    38,44% 0,03
  • EURO

    43,78% -0,21
  • GRAM ALTIN

    4107,26% -0,60
  • Ç. ALTIN

    6606,04% 0,25

Sigorta Şirketleri Tekelleşiyor mu?

Sigorta Şirketleri Tekelleşiyor mu?

Son günlerde Sigorta şirketleri ile ilgili spekülasyonlar artmaya başladı. Bir vatandaşın yaptığı hukuk mücadelesi hakikati ortaya çıkardı.

Sigorta Şirketleri Tekelleşiyor mu?

Son günlerde Sigorta şirketleri ile ilgili spekülasyonlar artmaya başladı. Bir vatandaşın yaptığı hukuk mücadelesi hakikati ortaya çıkardı.

Hukuk mücadelesi veren vatandaş olayı şöyle anlattı: “Sigorta şirketlerinin zorunlu trafik sigorta poliçe tekliflerini verdiği bir internet sitesi var. sbm.org.tr diye. Şahıslar sigorta bitim tarihine 20 gün kala oradan minimum sigorta poliçe tekliflerini alabiliyorlar. Orada poliçe kesilmiyo ve sadece insanlar fahiş fiyatla karşı karşıya kalmasın diye devletin açtığı bir portal orası. Ben her yıl oradan teklif sorguluyorum ve sonra acenteden poliçe kestiriyorum. Kestirdiğim poliçeye ödediğim rakam hep sbm.org.tr den aldığım rakamla aynı oluyodu bu yıla kadar. Ama 2024'te orda verilen teklifin 1400 tl üzerinde bir fiyatla poliçeyi kesmek istediler. 3 farklı acenteye sordum ve hepsi anlaşmış gibi aynı şekilde fiyat verdi. Taban fiyata çekici hizmeti ve İMM diye bişey var. ihtiyari mali mesuliyet diye onları ekliyorlar ve zorunlu olmadığı halde, istemediğimi de söylediğim halde. Zorla onların dediği fiyattan poliçeyi kestirmek zorunda kaldım. Cimere ve tüketici hakem heyetine başvurdum. Oradan lehime karar verdiler. Şirket ödememek için direnince icraya verdim ve sonunda parayı aldım. Etrafımda onlarca insanın bu durumdan haberi bile yok. Hep konuştum ve ‘acente ne fiyat diyosa kestirip bitiriyoz’ diyolar. Kimsenin haberi bile yok. Bence Sigorta şirketleri milleti ayak üstü aldatıyorlar. Ben inat ettim paramı aldım. Fakak milyonlar var, belki de bu şekilde farkında olmadan aldatılıyor. Ben insanları uyandırmak bu tezgahı bozmak istiyorum” dedi.



BALPARMAK İKİNCİ KUŞAĞA EMANET: Genel Müdürlük Görevine Ulaş Altıparmak Atandı

ÜMRANİYE’DEKİ MİLLET BAHÇELERİ DEPREM SONRASI GÜVENLİ TOPLANMA ALANI OLDU

İNKILAP MAHALLESİ’NDE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

SEMA NUR YÜKSEL’DEN BERLİN’DE ALTIN ZAFER!

ÜMRANİYESPOR PLAY OFF YOLUNDA

Eğitimci ve Siyaset Bilimci Sabri Şenel, Türkçe'ye ‘Gözümüz Gibi Bakmalıyız’

AK Parti Ümraniye'de Vefa Göstergesi

Sigorta Şirketleri Tekelleşiyor mu?

AK Parti İstanbul’dan Teşkilatlara Dijital Medya Hamlesi

Ayyıldız Derneği'nden Moğolistan'a Turuna Devam

AK Parti Çekmeköy İlçe Teşkilatı Saha Çalışmalarına Aralıksız Devam Ediyor

Çekmeköy'de Giresun Rüzgarı Esti

MESAM BAŞKANI RECEP ERGÜL'DEN MÜZİK CAMİASINA ÇAĞRI

Çekmeköy AK Parti Saha çalışmalarını Sürdürüyor

ÜMRANİYE BELEDİYESİNDEN HIZLI MÜDAHALE: ÜMRANİYE DEPREME KARŞI TEYAKKUZDA

Çekmeköy'de Olası Deprem Afetine Karşı Hazırlıklar Tamam

ASİAD GENEL BAŞKANI YALÇINKAYA'DAN KIBRIS ÇAĞRISI

Eğitimci ve Siyaset Bilimci Sabri Şenel’den Deprem Uyarsı

ÜMRANİYE’DE 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

CREA CENTER’DA 23 NİSAN COŞKUSU

23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE DOYASIYA EĞLENCE