• BIST 100

    11012,65%0,39
  • DOLAR

    42,12% 0,07
  • EURO

    48,59% 0,43
  • GRAM ALTIN

    5432,84% 0,77
  • Ç. ALTIN

    8928,17% 0,88

Kalp Hastalıkları Riski için Homosistein Testi Yaptırın

Kalp Hastalıkları Riski için Homosistein Testi Yaptırın

Talatpaşa Laboratuvarlar Grubu Biyokimya Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Var, kandaki yüksek homosistein düzeylerinin, kalp hastalıkları, bunama ve felç için bir risk faktörü olduğuna dikkat çekti.

Kalp Hastalıkları Riski için Homosistein Testi Yaptırın

Talatpaşa Laboratuvarlar Grubu Biyokimya Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Var, kandaki yüksek homosistein düzeylerinin, kalp hastalıkları, bunama ve felç için bir risk faktörü olduğuna dikkat çekti.

Test hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ahmet Var, “Homosistein testi kandaki homosistein düzeylerinin ölçülmesiyle yapılan basit, fakat önemli bilgiler veren bir kan testidir. Yüksek homosistein düzeyleri damarsal yapılara zarar vererek damar içinde tıkayıcı plaklara neden olur. Bu nedenle homosistein yüksekliği kalp hastalıkları, bunama ve felç için bir risk faktörüdür. Homosistein aslında bir amino asittir ve yiyeceklerde bulunmadığı için beslenme yoluyla alınamaz. Homosistein vücutta metilasyon dediğimiz sağlıklı bir metabolizmanın sürdürülmesinde önem taşıyan biyokimyasal yolakların doğru bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Yanlış beslenmeyle B grubu vitaminlerinde azalma ve bazı genetik bozukluklar homosistein birikimine neden olur. Homosistein düzeyleri hekimlere hastanın kardiyovasküler riskini değerlendirmede, kişinin B6, B12 ve Folik Asit vitamin eksiklerini belirlemede ve önleyici önlemlerin alınmasında yol gösterir” diye konuştu.

BESLENME ALIŞKANLIKLARI DA ETKİLİYOR

Beslenme alışkanlıklarının homosistein seviyeleri üzerinde etkili olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ahmet Var şöyle devam etti: “Kalp hastalığı riskiniz yüksekse ve B vitamini eksikliği belirtileriniz varsa homosistein testi yaptırmalısınız. B vitamini eksikliğinin en yaygın belirtileri baş dönmesi, yorgunluk, kas zayıflığı, ayaklarda, kollarda ve ellerde karıncalanma, hafıza sorunları, sinirlilik ve unutkanlık olarak sıralanabilir. Gözlemsel çalışmalar, folatın başlıca kaynakları olan meyve ve sebzelerin yüksek alımının, daha düşük felç ve koroner kalp hastalığı oranlarıyla ilişkili olduğunu göstermiştir. Fakat vitamin desteği almak tek başına koroner kalp hastalığı riskini azaltmaz. Sağlıklı beslenme, egzersiz, sigarayı bırakma gibi yaşam tarzı değişiklikleri de kalp sağlığını olumlu yönde etkileyecektir”



Çekmeköy AK Parti'den Yaşlılara Şefkat ve Hürmet

Başkan Çerkez Yapımı Devam Camii İnşaatını İnceledi

MESAM YENİDEN REKOR BİR OYLA RECEP ERGÜL DEDİ

Üsküdar AK Parti'den Kan Bağış Kampanyası

ÜMRANİYE’DE ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR İÇİN EBEVEYNLİK REHBERİ SEMİNERLERİ BAŞLIYOR

ÜMRANİYE’DE HER GÜN BİNLERCE KİŞİYE SICAK ÇORBA İKRAMI

ÜMRANİYE’DE PARKLAR VE OYUN ALANLARI DÜZENLİ OLARAK YENİLENİYOR

Çekmeköy AK Parti'den Kan Bağışı Kampanyası

Kızılay İstanbul Merkez Şubesi'nden Anaokulu Açılışı

ATIK MALZEMELER MAGNETLERE DÖNÜŞTÜ

ÜMRANİYE’DE KADINLARIN TASARIM YOLCULUĞU BAŞLIYOR: MODA VE STİL OKULU AÇILDI

ÇEKMEKÖY’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

CUMHURİYET’İN 102. YILI ÜMRANİYE’DE COŞKUYLA KUTLANDI

Cemil Özdemir'den Başkan Çerkez'e Anlamlı Hediye

CUMHURİYET’İN 102. YILINA KOŞTULAR

Çekmeköy İYİ Parti Doğu Türkistan Zulmüne Dikkat Çekti

Saadet Partisi'nden ‘Gezici Soykırım Müzesi’ Etkinliği

CUMHURİYET BAYRAMI’NDA GİRESUN DAMGASI

Çekmeköy AK Parti'den Anlamlı Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Burhan Makıroğlu'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

YUVAMIZ ÇEKMEKÖY’DE CUMHURİYET COŞKUSU