• BIST 100

    9701,55%0,01
  • DOLAR

    38,76% -0,05
  • EURO

    43,33% -0,21
  • GRAM ALTIN

    3959,11% -2,32
  • Ç. ALTIN

    6458,59% -1,17

İş İnsanı ve Kanaat Önderi Burhan Makıroğlu'dan Önemli Mesaj

İş İnsanı ve Kanaat Önderi Burhan Makıroğlu

Üsküdar'ın Kanaat önderlerinden ve iş İnsanı Burhan Makıroğlu son günlerdeki terörsüz Türkiye açıklamaları nedeniyle uyarı niteliğinde bir açıklamada bulundu.

İş İnsanı ve Kanaat Önderi Burhan Makıroğlu'dan Önemli Mesaj

Üsküdar'ın Kanaat önderlerinden ve iş İnsanı Burhan Makıroğlu son günlerdeki terörsüz Türkiye açıklamaları nedeniyle uyarı niteliğinde bir açıklamada bulundu.

"Milletimizin, ülkemizin emniyet ve selameti için tabiri caizse kılı kırk yarması ve oyuna gelmemesi gerekir"diyen Makıroğlu,"Evet bizler ve hiç kimse, kavgayı istemez ve her zaman toplumsal barış içinde olmayı savunanlardanız. Lakin ülkemizin güvenliği ve bölünmez bütünlüğü her zaman kırmızı çizgimizdir.

Türk düşmanları, her taraftan çalışıyor, Haçlılar hiçbir zaman düşmanlıktan vazgeçmemiş ve bizim ttökezlememiz için hep gayret sarf ediyor. Buna karşı yeğane çare Türk Milletini savunacak güç,
Türk gençliğidir. Lozan’ı bilmeyenler, üniter Türk Devletine dil uzatıyor. Türk Gençliği bu ihanete dur demelidir" dedi.

"Ne Mutlu Türküm Diyene! Bizim en değerli sloganımızdır. Birleşmiş Milletler, DİAKURD’un “Lozan” başvurusunu kabul etti. Birleşmiş Milletler, DİAKURD’un “Lozan” başvurusunu kabul etti. Birleşmiş Milletler(BM), Kürt Diaspora Konfederasyonu tarafından yapılan Kürtlerin Lozan Antlaşması başvurusunu kabul etti. Başvuru “Kürt halkının kendi kaderini tayin hakkının uygulanmadığı” tezi ile  yapıldı. BM kabul ettiği başvuruya karşı Türkiye’den savunma isteyecek. Ankara bunu ret etmişti. Kürt Diaspora Konfederasyonu (DİAKURD) avukatlarından Hişyar Özalp ve Rıdvan Dalmış, Lozan Antlaşması’nın iptali ve “Kürt halkının self-determinasyon hakkının uygulanması” talebi ile temmuz 2023 yılında Danıştay’a açtığı iptal davası ret edilmişti.  Ankara 6. İdare Mahkemesi Özalp’ın gönderdiği Lozan Antlaşması’nın iptali dilekçesini karara bağladı. Türkiye’de bu davayı inceleyecek herhangi bir otoritenin olmadığını belirten mahkeme, davayı esastan ret ettiğini açıklamıştı.
Lozan Antlaşması’nın iptali ve Kürtlerin kendi kaderlerini tayin hakkını isteyen DİAKURD avukatları Türkiye’de iç hukuk yollarını tükettikten sonra davayı uluslararası mahkemelere taşıyacaklarını açıkladı. Kürtlerin Lozan Antlaşması’ndan sonra 100 yıldır baskı altında olduğu, sistematik asimilasyona tabi tutulduğu, bir halkın doğuştan gelen haklarının bu antlaşmaya dayanarak ortadan kaldırıldığını belirten avukatlar, Lozan Antlaşması’nın iptali için ellerinden gelen tüm çabayı sarf edeceklerini söylemiş ve davayı Birleşmiş Milletlere taşımıştı.
Dün itibarı ile BM’nin davayı kabul ettiği açıklandı. BM Türkiye’den savunma isteyecek. Lozan anlaşması ilk kez uluslararası kurumlar nezdinde tartışmaya giriyor. Diyakurd’un kuruluşundan kısa zaman sonra Lozan’ı uluslararası mecrada tartışmaya açması önemli bir başarı olarak görülüyor. Bunu tüm milletimizin dikkatlerini sunuyorum" şeklinde konuştu.



İş İnsanı ve Kanaat Önderi Burhan Makıroğlu'dan Önemli Mesaj

Çekmeköy Sivaslılar Derneği Anneleri Unutmadı

ÜMRANİYE TATLISU MAHALLESİ’NDE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ BAŞLIYOR

SEMANUR YÜKSEL OLİMPİYAT YOLUNA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

AK Parti İstanbul’dan ilçe ilçe danışma meclisleri

Türkiye yapay zekâyı sevdi

MOTOSİKLETLE MACERA DOLU UMRE YOLCULUĞU

GELECEĞİN YAZARLARI PROJESİ, KAPANIŞ SERGİSİYLE TAÇLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Bulut’tan Çekmeköy Müftülüğüne Ziyaret

Çekmeköy AK Parti Hemşireleri Unutmadı

KAISİAD'dan Başkan Orhan Çerkez’e Ziyaret

Ayyıldız Derneği'nden ‘Göz Aydınlığı’ Projesi Mutlu Ediyor

ÇEKMEKÖY TÜGVA'DAN GENÇLİK ŞÖLENİ

VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR PROGRAMI FİNANSKENT MAHALLESİ’NDE GERÇEKLEŞTİ

AK Parti Maltepe Hemşireler Günü'nü Kutladı

EN-ŞEN FESTİVAL’İN İKİNCİSİ ÜMRANİYE MİLLET BAHÇESİ’NDE GERÇEKLEŞTİ

Eski Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'den Sinem Dedetaş'a Eleştiri

Başkan Çetinkaya'dan Sürpriz Anneler Günü Kutlaması

AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığı Özel Bireyleri ve Anneleri Unutmadı

Ayyıldız Derneği'nin Gazze Kermesine Vatandaşlarlardan Büyük İlgi

Gümüşhaneliler Çekmeköy'de Buluştu