• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

İMAM VE DEDE DUASI EŞLİĞİNDE ÇEKMEKÖY’DE AŞURE BEREKETİ

İMAM VE DEDE DUASI EŞLİĞİNDE ÇEKMEKÖY’DE AŞURE BEREKETİ

Muharrem ayının manevi atmosferiyle birlikte Çekmeköy’de aşure kazanları kaynamaya başladı.Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’de Madenler Meydanı’nda vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

İMAM VE DEDE DUASI EŞLİĞİNDE ÇEKMEKÖY’DE AŞURE BEREKETİ

 

Muharrem ayının manevi atmosferiyle birlikte Çekmeköy’de aşure kazanları kaynamaya başladı. ekmeköy Belediyesi tarafından ilçenin 21 mahallesinde kurulan 27 ayrı noktada on binlerce vatandaşa aşure ikram ediliyor. Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’de Madenler Meydanı’nda vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Çekmeköy Belediyesi, Muharrem ayı vesilesi ile ilçenin 21 mahallesinde 27 ayrı noktada kurduğu alanlarda on binlerce vatandaşa aşure dağıtıyor.  Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’de, Madenler Meydanı’nda dağıtım alanına ziyaret ederek vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Etkinlik öncesinde cami imamı ve cemevi dedesi tarafından dualar okundu. Dualarda, farklı inanç ve kültürlerin ortak değerlerine vurgu yapılırken, toplumsal barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün daim olması temennisinde bulunuldu.

Aşure kazanı etrafında bir araya gelen vatandaşlar, hem ikramın hem de manevi atmosferin tadını çıkardı. Farklı kesimlerin bir araya gelmesiyle oluşan tablo, Muharrem ayının birlik ve beraberlik ruhunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, “Aşure bizim kültürümüzde sadece bir tatlı değil; sabrın, paylaşmanın ve kardeşçe yaşamanın simgesidir. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görüyor, bir sofrada buluşmanın kıymetini biliyoruz. Bu değerleri çocuklarımıza da aktarmak, geçmişten gelen bu güzel geleneği yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bugün burada cami imamımız ve cemevi dedemizle birlikte dua ettik. Bu tablo, birliğimizin ve kardeşliğimizin en güzel göstergesidir. Diliyorum ki hoşgörü ve dayanışma duygusu her zaman aramızda olsun” dedi.



GÜLŞAH DURBAY’IN ADINI YAŞATACAK ÇOCUK GÜNDÜZ BAKIMEVİ AÇILDI

Çekmeköy Trabzonlular Saadet Partisini Ağırladı

DMM Temizlik Hizmet ve Çalışmaları Hakkında Bilgilendirme Yaptı

HEKİMBAŞI MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’NDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

ÜMRANİYE’DE TONLARCA HAMSİ DAĞITILDI

Ormancı, Hayırseverlerin Yardımlarını İhtiyaç Sahiplerine İletiyor

6 ŞUBAT DEPREMİ ÜÇÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNDE SERGİ VE PROGRAMLA ANILDI

ÇEKMEKÖY’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Türk Kızılay İstanbul Merkez Şubesi Ödüle Doymuyor

Çekmeköy'de Rekor Kan Bağışı

AK Parti Çekmeköy 6 Şubat Şehitlerini Unutmadı

Maksut Yıldırım Van Derneği Programına Katıldı

Üsküdar AK Parti Geçmiş Dönem Meclis Üyelerini Onurlandırdı

Çekmeköy DEVA Muhtarları Dinledi

İmam Hatipliler Hutbe Okuma Yarışması'nda Ter Döktü

Çekmeköy AK Parti KAISİAD'ı Ziyaret Etti

BAŞKAN İSMET YILDIRIM HEKİMBAŞI SPOR KÖYÜ ŞANTİYESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

ÜMRANİYE BELEDİYESİ TEMİZLİK ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ DEVAM ETTİRİYOR

6 ŞUBAT DEPREMLERİ ÇEKMEKÖY’DE ANILDI

Yücel Aydın'a Ekonomiye Katkı Ödülü

AK Parti Çekmeköy Sosyal Politikalar Başkanlığı Ramazan Ayı Çalışma Programı İçin Toplandı