• BIST 100

    11138,31%-0,25
  • DOLAR

    41,31% 0,09
  • EURO

    48,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    4837,62% -0,39
  • Ç. ALTIN

    7945,98% -0,60

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ ÜMRANİYE'DE YETİŞİYOR

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ ÜMRANİYE

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Bilge Soyak İlkokulu’nda mühendislik ve tasarım atölyesini ziyaret ederek, minik mühendislerin çalışmalarını yerinde inceledi.

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ ÜMRANİYE'DE YETİŞİYOR


Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Bilge Soyak İlkokulu’nda mühendislik ve tasarım atölyesini ziyaret ederek, minik mühendislerin çalışmalarını yerinde inceledi.


Ümraniye’deki Bilge Soyak İlkokulu’nda mühendislik ve tasarım atölyelerinde bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarında bilgili ve donanımlı bireyler yetiştiriliyor. Başkan İsmet Yıldırım’da Bilge Soyak İlkokulu’nu ziyaret ederek, minik mühendislerle bir araya geldi.
Mühendislik ve Tasarım dersi, ilkokul öğrencilerine 21. yüzyıl becerilerini kazandırmayı ve onları çevresel problemlere duyarlı, meraklı, araştırmacı, sorgulayıcı ve üretken bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyor. İlkokul seviyesinde yıl boyunca "Makinalar ve Enerji", "Sürdürülebilir Akıllı Şehirler", "Doğal Afetler" ve "Geleceğin Teknolojileri: Uzay ve Havacılık" olmak üzere dört ana tema üzerinden çalışılıyor. Her tema; keşif, tasarım, inşa ve test paylaşım aşamalarından oluşuyor.


Öğrenciler problem çözme, eleştirel düşünme ve takım çalışması gibi becerilerini geliştiriyor
Öğrenciler işlenen temadaki problem durumunu fark etmek için keşif, çözüm yolları bulmak için tasarım ve inşa, sonuçları gözlemlemek için test ve paylaşım aşamalarından geçiyor. Bu yaklaşım, öğrencilerin sadece teorik bilgi edinmelerini değil, aynı zamanda problem çözme, eleştirel düşünme ve takım çalışması gibi becerilerini de geliştirmelerini sağlıyor.



Çekmeköy’de Bağımlılıkla İlgili Ortak Çalışmalar İçin Bir Adım Atıldı

Çekmeköy’ Yeşilay'dan Önemli Ziyaretler

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN GELECEK NESİLLERE SIFIR ATIK BİLİNCİ!

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE EĞİTİM DESTEĞİ

ÇEKMEKÖY’DE ÜCRETSİZ Wİ-Fİ DÖNEMİ BAŞLADI

OKULLARA TEMİZLİK MALZEMESİ DESTEĞİ

2. SOSYAL MARKET MERKEZ MAHALLESİ’NDE AÇILDI

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA GÜVENLİ BAŞLANGIÇ

ÜMRANİYE’DE 21 PARKTA DÜZENLENEN ÇOCUK FESTİVALİNE 44.500 KİŞİ KATILDI

ÜMRANİYE’DE ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRAN ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

ÜMRANİYE BELEDİYESİ ÜNİVERSİTE HAZIRLIK KURSLARI YENİ DÖNEME BAŞLADI

RİZE KALKANDERE'DE MİLLETVEKİLİNDEN TALEPTE BULUNAN MÜDÜRE TAYİN ŞOKU

Çekmeköy KAISİAD’ın Ziyaret Trafiği Devam Ediyor

ÇEKMEKÖY KAISİAD’DAN PROTOKOL ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

ÇEKMEKÖYLÜ GİRESUNLULAR ŞEHİTLİĞİ ANMA PROGRAMINA KATILDI

ÜTED'den İyilik İyidir Kampanyası

ÜMRANİYE KUMAŞÇILAR ÇARŞISI: PERAKENDE KUMAŞTAKİ GÜÇLÜ ADRES

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN OKULLARA YENİ DÖNEM ÖNCESİ BAKIM VE ONARIM DESTEĞİ

ÜMRANİYE’DE ASFALT YENİLEME ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

ŞEHİT MÜHENDİS ZAHİDE GÜÇLÜ EKİCİ BİLİM MERKEZİ’NDEN İLK ROKET DENEMESİ

Ümraniye AK Parti'den Esnafa Bayrak Hediyesi Devam Ediyor