• BIST 100

    16675,83%-3,15
  • DOLAR

    43,75% 0,00
  • EURO

    51,61% 0,05
  • GRAM ALTIN

    7001,12% -0,17
  • Ç. ALTIN

    11672,32% 0,25

Gazze-Filistin Savaşı ve Türkiye'nin rolü, Sabah Gazetesi'nin deneyimli ekibiyle tartışıldı

Gazze-Filistin Savaşı ve Türkiye

Tuzla Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel düzenlenen 6’ncı Kitap Fuarı, 24 Kasım’da Tuzla Marina’da başladı.

Gazze-Filistin Savaşı ve Türkiye'nin rolü, Sabah Gazetesi'nin deneyimli ekibiyle tartışıldı


Tuzla Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel düzenlenen 6’ncı Kitap Fuarı, 24 Kasım’da Tuzla Marina’da başladı. Fuarda 400'den fazla imza günü ve 50'nin üzerinde söyleşi düzenlenirken, birbirinden farklı isimler vatandaşlarla buluşuyor.

Fuarın 3’üncü gününde, Sabah Gazetesi Genel Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, Haber Müdürü Nazif Karaman ve Gazeteci Yazar Ferhat Ünlü’nün yer aldığı söyleşi ve imza programı düzenlendi. Etkinlikte, işgalci İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamlar başta olmak üzere günümüzde iletişimin önemi ve Türkiye’nin dünya devletleriyle gerçekleştirdiği sıkı diplomasi başarısı konuşuldu.

‘İSTİHBARAT DİPLOMASİSİNİ TÜRKİYE ÇOK İYİ YÜRÜTTÜ’

Türkiye’nin bu savaştaki konumunun çok önemli olduğunun altını çizen Sabah Gazetesi Genel Koordinatörü Abdurrahman Şimşek ise “Yanı başında olmasına rağmen Ortadoğu'da Ürdün, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan gibi ülkeler maalesef sadece bakıyorlardı. İsrail'le İbrahim Anlaşmaları yaptıkları için İslam İşbirliği Teşkilatı'nda nasıl tepki verebileceklerini bile hesaplayamıyorlar. Bu yüzden sadece bakıyor ve tweet atarak tepkilerini gösteriyorlar. Bu durumun böyle olmayacağını, mutlaka büyük bir tepki verilmesi gerektiğini söyleyerek tek tek telefon diplomasisi gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı'nın sözcüsü olan İbrahim Kalın Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na geçtiği günden itibaren servisler arasında zirveler yaptı. Hem ABD, İngiltere gibi Kanada gibi, Almanya gibi ülkelerin gizli servis başkanlarıyla yoğun diplomatik temaslar kurarken bir taraftan da Arap ülkelerinin gizli servislerinin devreye sokmaya çalışıyor. Çünkü gizli servisler ülke başkanlığını en iyi etkileyebilecek servislerdir. Arka plan yani istihbarat diplomasisini Türkiye bu noktada çok iyi yürüttü” ifadelerini kullandı.

‘ARTIK KÜRESEL ÇAPTA OYUN KURUCUSUYUZ’

Şimşek, “Hepimiz bu sürece tüm gücümüzle destek veriyoruz. Bunu kabul edelim ya da etmeyelim Türkiye büyük bir devlet. Artık küresel çapta oyun kurucusuyuz. Özellikle Kafkaslarda Ukrayna, Rusya savaşında Sayın Erdoğan hem Putin'le hem de diğer ülke ile görüşebiliyor. Bugün Ermenistan ve Azerbaycan arasında da hem Paşinyan’la hem Aliyev'le görüşebiliyor. Türkiye her alanda var. Tabi ki Netanyahu kendi siyasi ömrünü uzatmak için girişimlerde bulunacak” dedi.

‘İSRAİL KUTSAL TOPRAK İNANCIYLA KATLİAM YAPIYOR’

Sabah Gazetesi Haber Müdürü Nazif Karaman, “İsrail, bütün dünyaya adeta katliam gösterisi yapıyor. ‘Burası bizim vaat edilmiş topraklarımız’ diyorlar, Amerika’daki evanjelistler ve Yahudiler bölgeyi kutsal gördükleri bir toprak olarak belirtiyorlar. Adeta kutsal topraklarını almak inancıyla saldırıyorlar. Oraya basın giremiyor, şu an Gazze’de dehşeti yaşayanların çektikleri videolardan haber alabiliyoruz.” dedi.

“35 HASTANENİN 25’İ KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ”

Filistin’de çok fazla bina bombalandığını ifade eden Karaman, “35 hastanenin 25’i kullanılamaz hale getirildi. Buradaki motivasyonları ise hastaneleri Hamas’ın karargâhı olarak görmeleridir. Hastanelerin altında Hamas’ın karargâhları, silahları var diye düşünüyorlar. Örneğin Şifa Hastanesi’nin altında tünel olduğunu söylüyorlar. Ama işin garip kısmı hastaneyi ve altındaki tünelleri İsrail yapmış. Kendilerinin yaptığı tünelleri Hamas terör amaçlı bir tünel yapmış ve kullanıyor gibi yansıtıyorlar” şeklinde konuştu.

“MOSSAD İLE ARTIK MESAFELİYİZ”

Gazeteci Yazar Ferhat Ünlü, Ünlü de İsrail'in İstihbarat Örgütü Mossad ve Türk Gizli Servisi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Batı’nın bize 20. yüzyıl boyunca etkinliği vardır, bunu inkâr edemeyiz. NATO üyeliğimizden de kaynaklanan bir angajmanımız hakikattir. Bu 20’nci yüzyıl ikinci yarısı boyunca devam etti. Zaten bu paradigmalar değiştiği için bugün bu kavga söz konusu. MOSSAD ile artık mesafeliyiz. Eskisi kadar ayrıcalık sağlamıyoruz. Askeri ve istihbarı ilişki onlar lehine son derece üst seviyedeydi. Artık öyle değil ve öyle olmaması da onları rahatsız ediyor. Dolayısıyla bana sorarsanız bundan 20 sene önce Türk Gizli Servisinin potansiyeli çok yüksekti ama gerçekleştiremedi. Şu anda herhalde etkinlik bağlamında bütçesiyle mukayese ederseniz, Amerikan istihbaratı 66 milyar dolar bizden daha fazla harcıyor. Bizimki 7,5 milyar TL seviyesindeyken onlarınki 67 milyar dolar seviyelerinde. Böyle bir farkı göz önüne aldığınız zaman şu anda Türkiye’nin kendi ekonomisini, MİT'in bütçesini ve bütün istihbarat kaynaklarını, nüfusunu, gücünü de işin içine katarsak ilk 10 servis arasına gönül rahatlığıyla gireriz diye düşünüyorum.”

Söyleşi imza töreniyle son bulurken, konuşmacılara Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı adına hediye takdimi yapıldı.
 



Çekmeköy AK Parti İhtiyaç Sahibi Kimseleri Unutmuyor

H&M Finans Gayrimenkul'den Anlamlı İftar Programı

Order İlk Yönetim Kurulu Toplantısını Yaptı

Başkan Sırmacı Çatalçeşme Mahallesi'nde Hasta Ziyareti Yaptı

Başkan Güleç'ten Kaymakam Küçük'e Ziyaret

Sigorta sektöründen unutulmaz vefa: Ercüment Güvenç anısına anlamlı buluşma

AK Parti Çekmeköy Sosyal Politikalar Başkanlığı Ramazan Ayı Çalışma Programını Görüştü

Ümraniye AK Parti Komisyon Üyelerini Ramazan Mesaisi İçin Topladı

22. GELENEKSEL RESİM, HİKÂYE VE ŞİİR YARIŞMASI’NA BAŞVURULAR BAŞLADI

ÜMRANİYE RAMAZAN’A HAZIR: MANEVİYAT, PAYLAŞMA VE DAYANIŞMA AYI BAŞLIYOR

Başkan Çerkez Doğa Parkta Vatandaşların Sıcak İlgisi İle Karşılaştı

AK PARTİ İSTANBUL TEŞKİLATI MAHALLE BAŞKANLARINI KAMPA ALDI

Çekmeköy Belediyesi'nden Camilerde Ramazan Temizliği

ORDER'DE CEMAL GENÇ GÜVEN TAZELEDİ

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı'ndan STK'lar İle Manevi Buluşma

HANİFE TÜRKOĞLU: ÇEKMEKÖY’DE GİRESUNLULAR BİRLİK VE DAYANIŞMA İLE GÜÇLENİYOR

GİHSAD ÜYELERİ DAYANIŞMA VE İŞTİŞARE İÇİN TOPLANDI

Çekmeköy'de Çedes Toplantısı

Çekmeköy Müftülüğü'nden Afet Eğitimi

Saadet Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı'ndan Örnek Çalıştay

GÜLŞAH DURBAY’IN ADINI YAŞATACAK ÇOCUK GÜNDÜZ BAKIMEVİ AÇILDI