• BIST 100

    16663,31%2,50
  • DOLAR

    43,40% 0,02
  • EURO

    52,01% 0,32
  • GRAM ALTIN

    7423,67% -1,05
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 5,74

Cumhuriyetin 100'üncü yılında 100 minik yazar edebiyat dünyasına katıldı

Cumhuriyetin 100

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı; “Eğitim Kenti Tuzla’ vizyonumuzun meyvesini görüyoruz” “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız, yazarak tarihe not düşüyor”

100 ilkokul öğrencisinin eseri 'Yıldız Sütü' kitabında toplandı
Cumhuriyetin 100'üncü yılında 100 minik yazar edebiyat dünyasına katıldı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı; “Eğitim Kenti Tuzla’ vizyonumuzun meyvesini görüyoruz”
“Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız, yazarak tarihe not düşüyor”


100 ilkokul öğrencisinin eserleri Cumhuriyetin 100’üncü yılında bir kitapta buluştu. Tuzla Peyami Safa İlkokulu, Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 yeni yazar kazandırmak amacıyla bir proje başlattı. Proje kapsamında ilkokul öğrencilerinin eserleri ‘Yıldız Sütü’ adlı kitapta bir araya geldi. Bu yıl Cumhuriyetin 100’üncü yılına atfedilen 6’ncı Tuzla Kitap Fuarı’nda kitaplarını okuyucuyla buluşturan minik yazarlar, imza günü de düzenledi. Fuarda çocukları yalnız bırakmayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “2009 yılından itibaren deniz deyince akla Tuzla gelsin ve eğitim kenti tuzla diye birer vizyon ortaya koymuştuk. Bugün, bunun meyvesini görüyoruz.” dedi.


Tuzla Peyami Safa İlkokulu, Cumhuriyet'in 100. yılında 100 yeni yazar yetiştirmek hedefiyle bir proje başlattı. Bu proje kapsamında neredeyse tüm öğrenciler hayal güçlerini kullanarak birer eser oluşturdu. Bu eserlerden 100 tanesi Tuzla Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100'üncü yılında 'Yıldız Sütü' adlı bir kitapta toplandı. Kitapta yer alan öğrenciler, yazarlık deneyimi de yaşayabilmeleri için, bu yıl 6’ncısı düzenlenen Tuzla Kitap Fuarına davet edilerek kendi kitaplarını imzalayıp okuyucularla buluşturuldu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’da vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği geleceğin yazarlarını stantta ziyaret ederek, onları tebrik etti ve başarı dileklerini sundu. Yazıcı, “Tuzla Belediyesi olarak, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın yazarak, tarihe not düşmelerinin, bilgi birikimlerini artırmalarının, düşüncelerini yazıya dökmelerinin çok kıymetli olduğunu düşünüyor, nice ufuklar açacağına da inanıyorum” dedi.

“ÖĞRENMENİN METOTLARINDAN BİRİ DE YAZMAKTIR”

Başkan Yazıcı, “Peyami Safa Okulumuzun değerli öğrencileri, 100’üncü yılda 100 tane çocuk yazarımızla bir kitaba imza attı. Biz de onların basımında ve sunulmasında yardımcı olmaya çalıştık. Öğrenmenin diğer bir yolu da yazmaktır. Öğrenmenin metotlarından biri de kitap okumakla birlikte yazmaktır. Çocuklarımız, yazma konusunda ellerinden geleni yapıyorlar. Bu bir alışkanlık oluşturacak ve öğrenmenin önemli bir sürecini içeren yazma gibi çok kıymetli bir işi de başarmış olacak. Tuzla Belediyesi olarak, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın yazarak, tarihe not düşmelerinin, bilgi birikimlerini artırmalarının, düşüncelerini yazıya dökmelerinin çok kıymetli olduğunu düşünüyor, nice ufuklar açacağına da inanıyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, okul müdürümüze, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve onları yetiştiren velilere yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

“EĞİTİM KENTİ TUZLA VİZYONUYLA ÇALIŞIYORUZ”

Göreve geldiği ilk günden itibaren ‘Eğitim Kenti Tuzla’ mottosuyla hareket ettiklerini belirten Başkan Yazıcı, “2009 yılından itibaren deniz deyince akla Tuzla gelsin ve eğitim kenti tuzla diye birer vizyon ortaya koymuştuk. Bugün, bunun meyvesini görüyoruz. Tuzla’da sosyoekonomik ve sosyokültürel seviyesi İstanbul’un önemli bir seviyesine yükselmiş durumda. Okumak ve yazmak da bu seviyenin artığının göstergesinden bir tanesidir. Çocuklarımızın bu alana yönelmesi, fuara olan ilgi, sosyokültürel yapımızın çok farklı boyutlara eriştiğini, ivmelenerek artığını gösteriyor. Memnunuz, daha da artıracağız” şeklinde konuştu.

“KİTAPTA, HER ÖĞRENCİMİZİN BİRER TANE ESERİ BULUNUYOR”

Peyami Safa İlkokulu öğretmeni Ünsal Şen, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

Peyami Safa İlkokulu olarak öğrencilerimizle, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 100 yeni yazar kazandırmak amacıyla bir proje başlattık. Neredeyse bütün öğrencilerimiz katıldı ve bu eserlerden 100 tanesi belirlendi. Kitapta, her öğrencimizin birer tane eseri bulunuyor. Çocuklar, küçük adımlarla da olsa yazarlık deneyimi yaşadı. Öğrencilerimiz fuarda, 2 gündür kendi kitaplarını imzalıyor ve okuyucularla buluşturuyor. Onlar için de bizim için de ayrı bir deneyim oldu. Keyifli bir süreç yaşıyoruz.” dedi

“CUMHURİYETİN 100’ÜNCÜ YILI İÇİN YAZILAN 100 ESERDEN OLUŞAN ESERİ SATIYORUZ”

Kitaptaki Sınav adlı eserin yazarı olan 9 yaşındaki Fatmagül Güneş, “Fuarda, Cumhuriyetin 100’üncü yılı için yazılan 100 eserden oluşan eseri satıyoruz. Kitabımızın adı Yıldız Sütü. Peyami Safa İlkokulu’ndaki her sınıftan öğrenci yazı yazdı ve seçilenlerden biri de benim hikayem. Hikayemin adı Sınav, konusu da güzel bir kızın sınava çalışmadan kendi başarısıyla 100 almasını içeriyor. İleride hâkim veya yazar olmak istiyorum. Bu iki mesleği de çok seviyorum, büyüdüğümde ikisinden birisini seçeceğim. Tüm öğretmenlerime ve müdürüme çok teşekkür ediyorum” dedi.

“BİZ DE BU YAZARLARDAN BİRKAÇ TANESİYİZ”

Dünyayla Konuşmak adlı hikâyenin yazarı Hira Uçarkuş ise “Adı Yıldız Sütü olan kitabımız Cumhuriyete özel 100 yazardan oluşuyor. Biz de bu yazarlardan birkaç tanesiyiz. Hikayemin adı ise Dünyayla Konuşmak. Bir kız, uzaya çıkıp dünya ile konuşmak istiyor. Bunun gerçek olmadığını bildiği için çok üzülüyor. Bir şekilde uzaya çıkıyor ve dünyaya bakıp üzülüyor. Kızı gören dünya bir anda onunla konuşuyor ve kız çok mutlu olup evine dönüyor. Hayalimde öğretmenlik ve yazarlık meslekleri var, ikisini de seçmek istiyorum” şeklinde konuştu. 
 



Gürsel Tekin'den Yusuf Polat'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Çekmeköy AK Parti'den Bağımlılık Semineri

Ormancı, Şehit Fatih Mehmethan'ı Unutmadı

Üsküdar Misiad'dan Ahilik Bilgindirme Toplantısı

Esat Kalay: "Yaşlılara Hürmet Bizim En Önemli Vazifemizdir"

Şerif Akdana Fetih Mahallesi'nde Vatandaşlarla Hasbihal Etti

Başkan Sırmacı'dan Muhtarlar Derneği'ne Ziyaret

Esat Kalay'dan Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı'ya Ziyaret

Ümraniye Spor Kulüplerinden Başkan Çetinkaya'ya Ziyaret

Çeksiad DEVA Partisini Ziyaret Etti

Çeksiad'dan AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı'na Ziyaret

Çekmeköy STK'larından “Fecir’i Azîm – Ailece Saf Saf Buluşması”

Misiad İstanbul'da Ses Getirmeye Devam Ediyor

Çekmeköy ‘Susam Sokağı’ Çoçuklar İçin Açıldı

Çekmeköy’de Başarılı Çalışmalara Başarı Belgesi ile Takdir

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir Üsküdar’da Başkan Taha Sarıcaoğlu ile Sahadaydı

DOYASIYA EĞLENCE: KAR, HORON, HALAY, BALIK VE SUCUK EKMEK

ÜMRANİYE’DEN OLİMPİYAT HAYALİNE: GENÇ YÜZÜCÜ EMİR DENİZ KILIÇ ZİRVEYE KULAÇ ATIYOR

MEVSİMLİK AĞAÇ BUDAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Çekmeköy Yeşilay: 2026 Bağımlılıkla Mücadele Yılı Olacak

Terlan Kaya Yeniden Oda Başkanı Seçildi