• BIST 100

    12070,17%-0,4
  • DOLAR

    49,52% 0,11
  • EURO

    55,64% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6653,59% 0,29
  • Ç. ALTIN

    10522,71% 0,00

ÇEKMEKÖY’DE KİRAZ FESTİVALİ COŞKUSU

ÇEKMEKÖY’DE KİRAZ FESTİVALİ COŞKUSU

Çekmeköy’de kiraz festivali heyecanı yıllar sonra yeniden yaşandı. Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği Reşadiye Kiraz Festivali binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

 

ÇEKMEKÖY’DE KİRAZ FESTİVALİ COŞKUSU

Çekmeköy’de kiraz festivali heyecanı yıllar sonra yeniden yaşandı. Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği Reşadiye Kiraz Festivali binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti. Festivalde vatandaşlar birbirinden renkli etkinliklerle doyasıya eğlendi.

Çekmeköy’ün sevilen organizasyonu ‘Reşadiye Kiraz Festivali’ 13 yılın ardından yeniden düzenlendi. Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in ilçenin unutulan değerlerini gün yüzüne çıkartmak için başlattığı çalışmalar kapsamında yeniden düzenlenen festivalde vatandaşlara 2 ton kiraz ikram edildi. Reşadiye Mesire Alanı’nda düzenlenen kiraz festivali; Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hülya Özdemir, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

FESTİVALDE DOYASIYA EĞLENCE

7’den 70’e binlerce Çekmeköylü’nün katıldığı festivalde, aileler piknik yaparken çocuklarda palyaço ve sihirbaz gösteri ile doyasıya eğlendi. Ayrıca festivalde, kiraz temalı; tişört boyama atölyesi, ahşap biblo yapımı atölyesi, kupa boyama atölyesi, çerçeve boyama atölyesi, şapka boyama atölyesi, mozaik atölyesi ve ahşap sepet yapım atölyesi ile vatandaşlar kiraz tadından bir hafta sonu geçirdi.

Pop sanatçısı Ferat Şimşek ve Türk halk müziği sanatçısı Lütfü Güner’de festivalde sevilen şarkılarını seslendirdi. Gün boyu süren etkinlikler ile vatandaşlar özlemlerini duydukları kiraz festivalinin doyasıya tadını çıkarttı.

REŞADİYE’MİZ KİRAZIYLA ANILAN BİR MAHALLEMİZ

Reşadiye Kiraz Festivali’nde konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, "Bazı mahalleler, bazı yöreler kendi ürünleriyle, şahsiyetleriyle, coğrafyalarının güzelliğiyle anılıyor. Reşadiye’miz de kirazıyla anılan bir mahallemiz. En son 13 yıl önce yapılmış ama unutulmuş bir festival. Yapmak bize nasip oldu. Mühim olan yörenin, toplumun ihtiyaçlarını gidermek. Onun arz ve isteklerine cevap vermek. Yani halkın yanında durup halka hizmet etmek. Halktan gelen talepler vardı bu etkinlikle ilgili. Biz de bu etkinliği düzenledik. Toplumun örf ve adetlerinin üzerinde daha fazla sosyalleşmesi gerektiğini düşünüyorum. Geleceğin dizayn edilmesi açısından büyük bir yararı olacağına inanıyorum" dedi.

“GELECEK YIL KİRAZ YARIŞMASI YAPACAĞIZ"

Başkan Orhan Çerkez, " Burada herkesin bahçesinde bir kiraz ağacı var. Komşularımızın bahçelerinden toplamış olduğu kirazlar ile burada jüri üyeleri huzurunda, bir yarışma yapacağız.  Tabii ödülde vereceğiz. Böyle programlarla geleneğimizi sürdürmek istiyoruz" dedi.

“ÇEKMEKÖY BİZİM CANIMIZ, CİĞERİMİZ”

Festivale katılan Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, “Çekmeköy bizim canımız, ciğerimiz, komşumuz. Çekmeköy’ün bizim için özel bir yeri var Reşadiye’ye daha evvel gelip gidiyorduk. Reşadiye kirazları ile meşhur bir yer. Her zaman Reşadiye’nin havasından suyundan bizlerde faydalandık. Başkanımıza yapmış olduğu bu etkinlikten dolayı teşekkür ediyoruz. Orhan Başkanımızın yıllardan beri tecrübelerinden bizde faydalanıyoruz. Kendisi çok değerli bir yöneticimiz” dedi.

BU DEĞERLERİMİZİN GENÇLERİMİZE AKTARILMASI AÇISINDAN DAHA GÜZEL BİR ETKİNLİK OLDU

Reşadiye Mahalle Muhtarı Erkan Akyılmaz, “Reşadiyenin sembolü haline gelmiş kirazı daha önceki yıllarda yapılan bir festival ile kutlanıyordu. Birkaç yıldan beri buna ara verilmişti. Başkanımız Orhan Çerkez eşliğinde buna tekrar başladık. Festival süresince çeşitli atölyeler de burada eğlenceli gösteriler olacak. Bu değerimizin gençlerimize aktarılması açısından güzel bir etkinlik oldu. Festivalin gerçekleşmesinde bizlere desteklerini veren Orhan Çerkez Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün burada unutulmaz anılar biriktireceğimize inanıyorum” dedi.

 

 

 



Merhum Başkan Dündar Ziya Gültekin'in Cenaze Programı Belli Oldu

Merhum Başkan Dündar Ziya Gültekin'in Cenaze Programı Belli Oldu

Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin Hayayını Kaybetti

Başkan Metin Sancak İstişare Görüşmelerini Sürdürüyor

ÇEKMEKÖY BİNGÖLLÜLER DERNEĞİ’NDEN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÖKKUŞ'A ZİYARET

UŞAK ŞÜKRÜ ÖZDİLEK KIZILAY ANAOKULU AÇILDI

KADIN KANSERLERİNDE 4 ÖNEMLİ RİSK FAKTÖRÜ!

ÇEKMEKÖY’DE CUMHURİYET İÇİN KOŞULACAK

ÜMRANİYE’DE AFETLERE KARŞI GÜÇLÜ GÖNÜLLÜ SEFERBERLİĞİ

TÜRKİYE’DE BİR İLK: ÜMRANİYE BELEDİYESİ BİLİM ÜMRANİYE, ISS’NİN GÜNEŞ ÖNÜNDEN GEÇİŞİNİ BAŞARIYLA GÖRÜNTÜLEDİ

Çekmeköy Saadet Partisi'nden CHP'ye Hayırlı Olsun Ziyareti

Mehmet Altınöz'den Başkan Yalçınkaya'ya Ziyaret

Çekmeköy'de Çoçuklar Eğlenceye Doydu

Çekmeköy AK Parti'den 11 Ekim Kız Çoçukları Günü'ne Özel Anlamlı Etkinlik

Çekmeköy Vatan Kahramanları Şehit Gazi Derneği İlk Toplantısını Yaptı

Başkan Erdoğan Erdem'in Düzenlediği Programa Başkan Metin Sancak Destek Verdi

Başkan Torlak Semt Pazarında Esnaf ve Vatandaşlarla Hasbihal Etti

AK Parti İstanbul'da ‘İstanbul’u Dinliyoruz' Çalışması Başlattı

Başkan Çetinkaya'dan Alemdağ Caddesi Turu

Eğitimci ve Siyaset Bilimci Şenel'den Dış Politika Uyarsı

Çekmeköy Kaymakamı Bilgin'e Ordululardan Ziyaret

Çekmeköy Sivas ve İlçeleri Derneği'nden Yöneticiler Buluşması