• BIST 100

    17962,61%-1,16
  • DOLAR

    46,51% 0,02
  • EURO

    52,87% 0,10
  • GRAM ALTIN

    5976,19% -0,05
  • Ç. ALTIN

    9763,37% 0,00

Bebeklerde Şaşılık, Erken Tanı ve Tedaviyle Düzeltilebiliyor

Bebeklerde Şaşılık, Erken Tanı ve Tedaviyle Düzeltilebiliyor

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Önder Üretmen, doğumdan sonra 2-3'üncü aydan itibaren görülen şaşılıkların, mutlaka uzman hekim tarafından muayene edilmesi gerektiğini söyledi.

Bebeklerde Şaşılık, Erken Tanı ve Tedaviyle Düzeltilebiliyor

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Önder Üretmen, doğumdan sonra     2-3'üncü aydan itibaren görülen şaşılıkların, mutlaka uzman hekim tarafından muayene edilmesi gerektiğini söyledi.

Bebeklerde şaşılığın, erken tanı ve tedaviyle düzeltilebildiğini belirten Üretmen, böylece çocuktaki görme fonksiyonlarının daha iyi korunduğunu dile getirdi.

Şaşılığın, görme eksenlerindeki paralelliğin bozulması sonucu geliştiğini kaydeden Prof. Dr. Önder Üretmen, “Şaşılık toplumda yüzde 5 oranında görülmekte iken, vakaların yüzde 2'si hayatın ilk 6 ayında ortaya çıkmaktadır. Şaşılık sadece estetik bir bozukluk değil, aynı zamanda görme fonksiyonlarını bozan önemli bir klinik tablodur. Takip ve tedavinin uzman hekim gözetiminde gerçekleştirilmesi gerekir” diye konuştu.

HER YAŞTA TEDAVİ MÜMKÜN

Şaşılığın her yaşta tedavi edilebildiği bilgisini veren Üretmen, sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle çocukluk çağında ortaya çıkan sabit şaşılık olgularında tedavinin erken yapılmasıyla çocuktaki görme fonksiyonları daha iyi korunmakta ve derinlik hissinin kaybolması önlenmektedir. Bu nedenle şaşılıktan şüphelenildiği anda göz hekimine başvurulmalıdır. Şaşılık göz tembelliğine de neden olabilir. Bu durumda şaşılığın tedavisiyle göz tembelliği tedavisi beraber yürütülmelidir. Şaşılığın tedavisi, tipine ve nedenine göre değişmektedir. Şaşılığın hem cerrahi hem de cerrahi dışı tedavisi vardır. Örneğin yüksek hiperopisi olan bir çocukta gelişen içe kayma sadece gözlük kullanımıyla tedavi edilebilir. Buna karşılık hayatın ilk aylarında ortaya çıkan kaymalar genellikle cerrahi tedavi gerektirir. Erişkinlerde ortaya çıkan ani şaşılıklarda ilk yapılması gereken nedenin ortaya çıkarılması ve hastanın günlük hayatını etkileyen çift görmenin tedavisidir. Erişkin yaşlarda göz dışı kas felçlerine bağlı gelişen kaymalarda botox enjeksiyonuyla olumlu sonuçlar alınmaktadır. Kullanılan cerrahi dışı tedavilerin yetersiz kaldığı durumlarda cerrahi tedavi ihtiyacı doğmaktadır"



ÜMRANİYE’DE YENİ BİR NEFES: ANADOLU MİLLET BAHÇESİ

Başkan Nazif Kartal'dan Teşekkür Mesajı

Alemdağ Mahallesi’nde 40 Yıllık Tapu Sorunu Çözüldü

Ayyıldız Derneği'nden Şavaşın Gölgesindeki Çoçuklar İçin Yardım Kampanyası

Başkan Nezih Mert'ten Hukuk Mücadelesi İle İlgili Açıklama

Sabri Şenel Maden Politikaları İçin Yeni Bir Açıklama Yaptı

Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Varlı Vatandaşlarla Sohbet Etti

Çekmeköy Rizeliler Derneği'nden AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı'na Ziyaret

ÇEKMEKÖY'DE ŞİDDETE VE KÖTÜ MUAMELEYE SIFIR TOLERANS TOPLANTISI

Çekmeköy Saadet Partisi'nden ‘Güçlü Şehir’ Çalıştayı

Çekmeköy Ordulular Derneği'nin Kan Bağış Kampanyasına Yoğun İlgi

Ümraniye Saadet Partisi Halk Buluşmalarını Sürdürüyor

Başkan Sırmacı'dan Kan Bağışı Kampanyasına Destek

Ayyıldız Derneği'nden Babalar Günü'ne Özel Anlamlı Kampanya

Çekmeköy Tabiat Okulu'nda Hasat Zamanı

Kaymakam Çelik Şehit Babaları İle Buluştu

ÇEKMEKÖY ORDULULAR DERNEĞİ'NDEN ‘BİR KAN, BİR CAN’ KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Çekmeköy'de Öğrenci Meclisi Toplandı

KIZILAY VE YEŞİLAY'DAN ‘BİRBİRİMİZE CANDAN BAĞLIYIZ!’ KAN BAĞIŞ KAMPANYASI

Başkan Terlan Kaya'dan Sanatçı Kanun Teklifi İçin Siyasi Partilere Ziyaret

ÇEKMEKÖY GİRESUNLULAR DERNEĞİ'NDEN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI