• BIST 100

    16159,06%-0,58
  • DOLAR

    44,21% 0,06
  • EURO

    51,13% 0,20
  • GRAM ALTIN

    6914,53% -2,78
  • Ç. ALTIN

    11465,56% -1,02

BEBEKLER NE ZAMAN KENDİ KENDİNE YEMEYE BAŞLAMALI ?

BEBEKLER NE ZAMAN KENDİ KENDİNE YEMEYE BAŞLAMALI ?

Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi konu hakkında bilgiler verdi.

BEBEKLER NE ZAMAN KENDİ KENDİNE YEMEYE BAŞLAMALI ?

Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi konu hakkında bilgiler verdi.  

Şüphesiz ki,annelerin çocuk beslenmesinde en zorlandığı süreçlerden biri de, çocuğun kendi kendine yemeyi öğrenmesidir.Bebeklerin beslenmesinde (anne sütünden veya  biberon mamasından katı gıdaya geçişte) önemli detaylardan biri gıdaları püre şeklinde yapıp kaşıkla vermek yerine küçük parça halindeki gıdaların önlerine konulmasıdır.

6.Aydan sonra bebeğinizin önüne beslenmesine uygun yiyecekleri koyun, bırakın kendi istediği gibi yesin.Bebekler önce dokunarak biraz oynarak sonra ağızlarına götürerek herşeyi keşfederler. Bebek için yiyecek de öyledir, keşfedilmesi gereken bir oyuncak gibidir. O nedenle annenin sabır göstermesi gerekir. Kesinlikle buradaki püf nokta annenin önce bebeğine güvenmesi ve kendini rahat hissetmesidir.

Çocuğun kendi kendine yemek yeme becerisini erken dönemde kazanması, ona ilk olarak YETERLİLİK DUYGUSUNU kazandıracaktır.Bebek kendi başına yemek yerse yediğinden lezzet alır, iştahı artar, karnı doyar, ince motor becerileri gelişir, sofraya herkesle birlikte oturmayı öğrenir en önemlisi anne baba ile olan çatışmaların önüne geçer. 

Yememek için inatlaşan, ağzında saatlerce lokma bekleten, telefonsuz tabletsiz yemek yemeyen, her yemeye kusur çıkaran, yediklerini kusan, her sofra zamanı gelmemek için bahaneler uyduran yüzlerce çocuk vardır. Tüm bunların nedeni maalesef bakım veren kişinin kaygılı ve koruyucu tutumudur. Ötelerden beri analarımızın uyguladığı bu yönteme şimdilerde BLW Yöntemi (Baby Led Weaning) deniyor.Ancak beslenmedeki inisiyatifi yetişkinden alıp bebeğe vermek çok daha doğrudur.



Sancaktepe AK Parti'den Basın Mensuplarına Özel İftar

Çekmeköy AK Parti'den Özel Bireylere Özel İftar

MUSTAFA EKŞİ BAŞKAN SAHADA FARK YARATIYOR

Suat Kahraman'dan Aile İftarı

Çekmeköy Saadet Partisi'den Geleneksel İftar

ASİAD İftarında Büyük Buluşma

Anadolu Yakasındaki Ordulular İftarda Buluştu

AK Parti Ataşehir Vefa İftarında Birlik Damgası

Çekmeköylü Karslılar İftarda Buluştu

Çekmeköy AK Parti'den Roman Vatandaşlara Ziyaret

Başkan Sırmacı Sağlık Çalışanlarının Günü'nü Kutladı

Başkan Çetinkaya'dan Hane Ziyaretlerine Devam

Mustafa Ekşi Ekşioğlu Mahallesi'nde Hane Ziyaretleri gerçekleştirdi.

Çekmeköy Belediyesi'nden Alemdağ Mahallesi'ne Yeni Projeler

Sancaktepe AK Parti Vefa İftarında Birlik Beraberlik Mesajı Verildi

Çekmeköy MHP İftarına Yoğun Katılım

Üsküdarlılardan Yeni Hastane Müjdesine Teşekkür

Ormancı'dan Sevgi Yalçın'a Jest

Şerif Akdana Ramazan Mesaisine Devam Ediyor

Çekmeköy Saadet'ten 12 Mart Etkinliği

Çekmeköy AK Parti'den Anlamlı İftar Programı