• BIST 100

    13509,76%2,95
  • DOLAR

    48,67% 0,04
  • EURO

    55,99% 0,31
  • GRAM ALTIN

    6838,34% 2,55
  • Ç. ALTIN

    10898,73% 0,59

BEBEKLER NE ZAMAN KENDİ KENDİNE YEMEYE BAŞLAMALI ?

BEBEKLER NE ZAMAN KENDİ KENDİNE YEMEYE BAŞLAMALI ?

Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi konu hakkında bilgiler verdi.

BEBEKLER NE ZAMAN KENDİ KENDİNE YEMEYE BAŞLAMALI ?

Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi konu hakkında bilgiler verdi.  

Şüphesiz ki,annelerin çocuk beslenmesinde en zorlandığı süreçlerden biri de, çocuğun kendi kendine yemeyi öğrenmesidir.Bebeklerin beslenmesinde (anne sütünden veya  biberon mamasından katı gıdaya geçişte) önemli detaylardan biri gıdaları püre şeklinde yapıp kaşıkla vermek yerine küçük parça halindeki gıdaların önlerine konulmasıdır.

6.Aydan sonra bebeğinizin önüne beslenmesine uygun yiyecekleri koyun, bırakın kendi istediği gibi yesin.Bebekler önce dokunarak biraz oynarak sonra ağızlarına götürerek herşeyi keşfederler. Bebek için yiyecek de öyledir, keşfedilmesi gereken bir oyuncak gibidir. O nedenle annenin sabır göstermesi gerekir. Kesinlikle buradaki püf nokta annenin önce bebeğine güvenmesi ve kendini rahat hissetmesidir.

Çocuğun kendi kendine yemek yeme becerisini erken dönemde kazanması, ona ilk olarak YETERLİLİK DUYGUSUNU kazandıracaktır.Bebek kendi başına yemek yerse yediğinden lezzet alır, iştahı artar, karnı doyar, ince motor becerileri gelişir, sofraya herkesle birlikte oturmayı öğrenir en önemlisi anne baba ile olan çatışmaların önüne geçer. 

Yememek için inatlaşan, ağzında saatlerce lokma bekleten, telefonsuz tabletsiz yemek yemeyen, her yemeye kusur çıkaran, yediklerini kusan, her sofra zamanı gelmemek için bahaneler uyduran yüzlerce çocuk vardır. Tüm bunların nedeni maalesef bakım veren kişinin kaygılı ve koruyucu tutumudur. Ötelerden beri analarımızın uyguladığı bu yönteme şimdilerde BLW Yöntemi (Baby Led Weaning) deniyor.Ancak beslenmedeki inisiyatifi yetişkinden alıp bebeğe vermek çok daha doğrudur.



ÜMRANİYE’DE OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM

ÜMRANİYE’DE OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM

Çekmeköy Belediyesi'ne İki Yeni Başkan Yardımcısı

BAŞKAN VEKİLİ GÜLTEKİN GÜNÜ SAHADA GEÇİRDİ: ESNAFTAN OKULA, PARKTAN ZABITA TEŞKİLÂTINA

ÜMRANİYE’DE İLK DERS ZİLİ ÇALDI

Çekmeköy’de Çocukların Maraton Heyecanı

AK Parti İstanbul’da 45 amatör spor branşının temsilcisi bir araya geldi

BAŞKAN TORLAK SAHA ÇALIŞMALARINI TAM GAZ HIZLANDIRDI

Vatan Kahramanları Çekmeköy Şehit ve Gazi Derneği Tarafından Anlamlı Ziyaret

H&M FİNANS GAYRİMENKUL'DAN PİKNİK ETKİNLİĞİ

Sancaktepe AK Parti İlçe Başkanlığı'ndan Camii Yıkımına Tepki

Sivas Vadi Federasyonu Anlamlı Bir Etkinliğe Katıldı

Başkan Çerkez'den Şehit Yakını ve Gazilere Yemek İkramı

ÇEKMEKÖY’DE ZAFER BAYRAMI’NIN 104. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Çekmeköy Şehit Yakını ve Gaziler Derneği'nden Başkan Çerkez'e Ziyaret

Batuhan Çetin’den MHP İlçe Başkanı Tahsin İnce’ye Ziyaret

Libadiye Caddesi'nde Taha Sarıcaoğlu Rüzğarı Esti

KAISİAD'dan Başkan Çerkez'e Tam Destek

“Mahallemde Şenlik Var!” Alemdağ'daydı

Başkan Ersoy Özbek Genç Sporculara Ödül Verdi

ÇEKMEKÖY’DE TARLADAN SOFRALARA SOSYAL BELEDİYECİLİK

Ekşi ve Karaçöl'den Anlamlı Ziyaret