• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

BEBEKLER NE ZAMAN KENDİ KENDİNE YEMEYE BAŞLAMALI ?

BEBEKLER NE ZAMAN KENDİ KENDİNE YEMEYE BAŞLAMALI ?

Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi konu hakkında bilgiler verdi.

BEBEKLER NE ZAMAN KENDİ KENDİNE YEMEYE BAŞLAMALI ?

Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi konu hakkında bilgiler verdi.  

Şüphesiz ki,annelerin çocuk beslenmesinde en zorlandığı süreçlerden biri de, çocuğun kendi kendine yemeyi öğrenmesidir.Bebeklerin beslenmesinde (anne sütünden veya  biberon mamasından katı gıdaya geçişte) önemli detaylardan biri gıdaları püre şeklinde yapıp kaşıkla vermek yerine küçük parça halindeki gıdaların önlerine konulmasıdır.

6.Aydan sonra bebeğinizin önüne beslenmesine uygun yiyecekleri koyun, bırakın kendi istediği gibi yesin.Bebekler önce dokunarak biraz oynarak sonra ağızlarına götürerek herşeyi keşfederler. Bebek için yiyecek de öyledir, keşfedilmesi gereken bir oyuncak gibidir. O nedenle annenin sabır göstermesi gerekir. Kesinlikle buradaki püf nokta annenin önce bebeğine güvenmesi ve kendini rahat hissetmesidir.

Çocuğun kendi kendine yemek yeme becerisini erken dönemde kazanması, ona ilk olarak YETERLİLİK DUYGUSUNU kazandıracaktır.Bebek kendi başına yemek yerse yediğinden lezzet alır, iştahı artar, karnı doyar, ince motor becerileri gelişir, sofraya herkesle birlikte oturmayı öğrenir en önemlisi anne baba ile olan çatışmaların önüne geçer. 

Yememek için inatlaşan, ağzında saatlerce lokma bekleten, telefonsuz tabletsiz yemek yemeyen, her yemeye kusur çıkaran, yediklerini kusan, her sofra zamanı gelmemek için bahaneler uyduran yüzlerce çocuk vardır. Tüm bunların nedeni maalesef bakım veren kişinin kaygılı ve koruyucu tutumudur. Ötelerden beri analarımızın uyguladığı bu yönteme şimdilerde BLW Yöntemi (Baby Led Weaning) deniyor.Ancak beslenmedeki inisiyatifi yetişkinden alıp bebeğe vermek çok daha doğrudur.



İstanbul Valisi Gül Çekmeköy'de Anlamlı Bir Ziyarette Bulundu

Başkan Feyzullah Torlak Tokat Erbaalılar Günü'ne Katıldı

Başkan Fatih Sırmacı Aydınlar Mahallesi'nde Ziyaretlerde Bulundu

SAADET PARTİSİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI HÜSEYİN ÇAKMAK'TAN “ZALİMLERE LANET, MAZLUMLARA DESTEK” BASIN AÇIKLAMASI

27 Mart Dünya Tiyatro Günü Üsküdar'da Coşkuyla Kutlandı

ORMAN HAFTASI’NDA ÜMRANİYE’DE ANLAMLI ETKİNLİK: ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER TOHUM EKTİ

Meclis Üyesi Turgut Genç'ten Gazetecilere Dostluk Yemeği

Üsküdar Zeynep Kamil'de Başkan Sarıcaoğlu Fırtınası

Başkan Makıroğlu'dan Sorunları Tespit ve Çözüm Odaklı Toplantı

Çekmeköy'de 22 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Esat Kalay'dan Sağlık Kuruluşlarına Ziyaretler Devam Ediyor

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN 7. SINIF ÖĞRENCİLERİNE EĞİTİM DESTEĞİ

Başkan Çetinkaya Teşkilatın Kadınlar Kolu İle Bir Araya Geldi

ÜMRANİYE’DE MODERN SPOR TESİSİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

ÜMRANİYE’DE AİLE İÇİ İLETİŞİM ÜZERİNE ANLAMLI SÖYLEŞİ

Ercan Kapıcıoğlu'ndan Bayrak Duyarlılığı

ÜMRANİYE’DE YAĞMUR SUYU KANALLARI TEMİZLENİYOR

Başkan Torlak'tan ‘Sarıgazi Sosyal Cafe’ Eleştirisi

Başkan Fikret Güleç'ten İsrail Zulmüne Lanet

Çekmeköy Kent Konseyi'nden Önemli Seminer

Sancaktape AK Parti Ramazan Ayı'ndaki Saha Çalışmalarında Rekora Koştu