• BIST 100

    17787,46%0,31
  • DOLAR

    44,98% 0,19
  • EURO

    52,76% 0,28
  • GRAM ALTIN

    6814,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    10884,24% -0,52

BAHARDA ARTIŞA GEÇEN ALERJİK RİNİTE DİKKAT !

BAHARDA ARTIŞA GEÇEN ALERJİK RİNİTE DİKKAT !

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İbrahim Akın konu hakkında önemli bilgiler verdi.

BAHARDA ARTIŞA GEÇEN ALERJİK RİNİTE DİKKAT !

Bahar mevsiminin gelmesi ile birçok alerjik etmene maruz kalan hastalarda çeşitli alerjik hastalıklar ortaya çıkabilmektedir. İnsanların günlük sosyal hayatını ciddi şekilde etkileyen bu problem ile alakalı Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İbrahim Akın konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Bahar mevsiminde polen gibi alerjik ajanlara maruziyetin en üst seviyede olduğu zamanlarda alerjik hastalık sıklığında ciddi artışlar olmaktadır. Bu zamanda toplumumuzda saman nezlesi olarak da bilinen Alerjik Rinit, Alerjik Konjonktivit, Alerjik Bronşit gibi hastalıklarda ciddi artışlar olabilmektedir. Bu hastalıklar tek başlarına olabildiği gibi birden fazla hastalığın beraber görüldüğü durumlarla da karşılaşabilmekteyiz. Kulak Burun Boğaz Uzmanları olarak bu mevsimde bizlerin en çok karşısına çıkan hastalık Alerjik rinit olmaktadır.

Alerjik Rinitte görülen başlıca şikayetler nelerdir ?

Alerjik rinit (Saman nezlesi) olan hastalarda şikayet olarak genelde her gün defalarca hapşırık, şeffaf burun akıntısı ve sürekli burun kaşıntısı şikayetleri ön planda olmaktadır. Bu hastalar kendilerini gripmiş gibi hissetmekte bazen ek olarak kulakta ve damakta da kaşıntı hissi de ortaya çıkabilmektedir. Devamlı olan burun akıntısından dolayı hastalar sürekli burun çekmek ve burun temizlemek zorunda kaldıkları için sosyal ortamlarda problem yaşamaktadırlar. Ayrıca burun iç kısmında konka dediğimiz halk arasında burun eti olarak bilinen yapılarda da hipertrofi (şişme-büyüme) olduğu için bu hastalar burundan rahat nefes alma problemi de yaşamakta ve genelde ağızdan nefes alma ihtiyacı ortaya çıkmaktadır.

Alerjik Rinitte tanı nasıl konulmaktadır ?

Öncelikle tanı konusunda uzman bir hekim tarafından konulmalıdır. Alerjik hastalıklar enfeksiyon tabloları ile karışabilmekte yanlış tedavi sonucunda ise ciddi problemler ortaya çıkabilmektedir. Öncelikle ayrıntılı hikayesi alınan hastalarımıza daha sonra ayrıntılı Kulak Burun Boğaz muayenesi yaparak tanı konulmakta ona göre de tedavi başlamaktayız. Bu tür hastalarda birtakım kan ve alerji testleri yapılsa da kendi pratiğimde birçok zaman tanı koymak için bunlara ihtiyaç duymamaktayım. 

Bu hastalıkların tedavisinde ne önerilmektedir ?

Bu hastalıklarda problemin tek başına, farklı alerjik hastalıklar ile beraber olmasına ve problemin şiddetine göre farklı tedaviler önerilebilmektedir. Genel olarak hastalığa yönelik burun spreyleri, alerjiye yönelik haplar, burun yıkama solüsyonları kullanılmaktadır. Genelde sonbahar-kış mevsimlerinin gelmesiyle şikayetler de ciddi anlamda azalmaktadır. 

Burada yanlış bilinen bir olayın altını çizmek istiyorum. Alerjik rinit dediğimiz saman nezlesinin ameliyat ile bir tedavisi bulunmamaktadır. Sadece nefes alma problemi çok yoğun olan hastalarda nefes alma problemini çözmek için çeşitli müdahaleler yapılabilmekte kaşıntı, hapşırık için yine hastalar ilaç kullanmaya devam etmek zorundadırlar. Bunun dışında bazen şehir değiştiren hastalarda şikayetler kendiliğinden de geçebilmektedir.

Op. Dr. İbrahim Akın,''Sonuç olarak insanların günlük yaşam kalitesini ciddi anlamda etkileyen alerjik hastalıklarda ayrıntılı muayene ve doğru tedavi sonrasında yaşam kalitesinde pozitif değişiklikler olmakta ve bu problemlerin üstesinden gelinmektedir.''dedi.



Başkan Çerkez Halk Günlerini Sürdürüyor

Avrasya Yapı Market Yönetim Kurulu Başkanı Mikail Akyıldız Misiad'ı Konuk Etti

Çekmeköy Belediyesi'nden Sıfır Atık Eğitimlerine Destek

Çekmeköy AK Parti'den Bingöllüler Derneği'ne Ziyaret

Çekmeköy'de 23 Nisan Bayramı Coşkusu

ASİAD'dan Ankara Çıkarması

Çekmeköy Kaymakamlığı'nda Çocukların 23 Nisan Kutlaması

Esnaf Dostu Başkan Çetinkaya'dan Esnaflara Ziyaret

Ayyıldız Derneği Afrika Yolunda

ÇEKSİAD’dan Geleneksel 23 Nisan Kutlaması

Başkan Çakmak'tan Başkan Makıroğlu'na İadei Ziyaret

Çekmeköy'de “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Farkındalık Eğitimi”

HM Finans Gayrimenkul Ekibi Anadolu Dernek TV'deki "Bize Her Yer Vadi” programına Konuk Oldu

Başkan Terlan Kaya Sanatçı Kanun Teklifi Çalışmalarını Sürdürüyor

ŞEHİT ÖĞRETMENİN EMANETİ HASAN KEMAL’E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Çekmeköy Alemdağ'a Yeni Sosyal Alan Müjdesi

Tümkiad İstanbul Şubesi Açıldı

Başkan Şahmettin Yüksel AK Nokta'yı Ziyaret Etti

ÇEKMEKÖY'DE 880 HAYVANA GÜVENLİ YUVA HİZMETE GİRDİ

Çekmeköy AK Parti Gençlik Kollarından Çekimder'e Ziyaret

Ümit Kaftancıoğlu Çekmeköy'de Anıldı