• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

BAĞIMLILIKLA MÜCADELENİN NEFERLERİ: YEŞİLAY GÖNÜLLÜLERİ

BAĞIMLILIKLA MÜCADELENİN NEFERLERİ: YEŞİLAY GÖNÜLLÜLERİ

Doç. Dr. Mehmet Dinç: “Yeşilay’ın tasavvur ettiği ve yetişmesine önayak olduğu gençler zihinleri açık, hiçbir bağımlılığın esiri olmayan, sağlıklı, ışıl ışıl parlayan gençlerdir.”

BAĞIMLILIKLA MÜCADELENİN NEFERLERİ: YEŞİLAY GÖNÜLLÜLERİ

Sayıları 120 bini aşan Yeşilay gönüllüleri arasında 18-29 yaş aralığındaki üniversite öğrencileri özel bir yer tutuyor. Zamanını, bilgi ve enerjisini başkalarının yararına kullanan üniversiteli Genç Yeşilay gönüllüleri, tecrübe edinirken farklı insanlarla tanışarak yeni bir sosyalleşme alanı da kazanmış oluyor.  

Yeşilay bu çerçevede, Erasmus+ KA154 Gençlik Katılımı Programı kapsamında uyguladığı Bağımlılıkla Mücadelede Genç Gönüllülerin Rolü projesi ile gençleri bağımlılıklara karşı önleyici çalışmalara dâhil etmeyi hedefleyerek Bağımlı Olma Gönüllü Ol forumunu gerçekleştirdi. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen gönüllüler, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM), Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ve Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi (REHAB) ile savunuculuk eğitimi ve temel bağımlılık eğitimleri üzerine yuvarlak masa toplantılarında buluştular. Atölyelere katılarak bağımlılıkla mücadele konusunda bilgi sahibi oldular.

Yeşilay gönüllüsü gençler, dört gün boyunca bağımlılıkla mücadele konusunu farklı yönleriyle ele adılar. İçerikler, panelistlerin konuşmalarıyla zenginleştirilerek forum sonunda konularla ilgili politika notu oluşturuldu.

Doç. Dr. Mehmet Dinç: “Yeşilay’ın tasavvur ettiği ve yetişmesine önayak olduğu gençler zihinleri açık, hiçbir bağımlılığın esiri olmayan, sağlıklı, ışıl ışıl parlayan gençlerdir.”

Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, foruma ilişkin şunları söyledi:

“Yeşilay olarak önceliğimiz, gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak ve onların önce kendilerine ve ailelerine, sonra topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak. Bunu yaparken yine en önemli desteği üniversiteli gönüllülerimizden alıyoruz.

Yeşilay’ın tasavvur ettiği ve yetişmesine önayak olduğu gençler zihinleri açık, hiçbir bağımlılığın esiri olmayan, sağlıklı, ışıl ışıl parlayan gençlerdir. Yeşilay olarak onlara bu imkânı sunuyoruz ki, geleceğimiz de aydınlık olsun. Gençleri bağımsız, çalışkan ve sağlıklı bir toplum, müreffeh bir toplumdur.

Gönüllülük gençlere hem manevi tatmin sağlıyor hem de onların kişisel gelişimine katkıda bulunuyor. Bu süreçte öz güvenlerini artırıyor, ekip çalışması becerilerini geliştiriyor, yeni arkadaşlıklar kuruyor ve farklı ilgi alanları keşfetme fırsatı buluyorlar."



HANİFE TÜRKOĞLU: ÇEKMEKÖY’DE GİRESUNLULAR BİRLİK VE DAYANIŞMA İLE GÜÇLENİYOR

GİHSAD ÜYELERİ DAYANIŞMA VE İŞTİŞARE İÇİN TOPLANDI

Çekmeköy'de Çedes Toplantısı

Çekmeköy Müftülüğü'nden Afet Eğitimi

Saadet Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı'ndan Örnek Çalıştay

GÜLŞAH DURBAY’IN ADINI YAŞATACAK ÇOCUK GÜNDÜZ BAKIMEVİ AÇILDI

Çekmeköy Trabzonlular Saadet Partisini Ağırladı

DMM Temizlik Hizmet ve Çalışmaları Hakkında Bilgilendirme Yaptı

HEKİMBAŞI MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’NDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

ÜMRANİYE’DE TONLARCA HAMSİ DAĞITILDI

Ormancı, Hayırseverlerin Yardımlarını İhtiyaç Sahiplerine İletiyor

6 ŞUBAT DEPREMİ ÜÇÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNDE SERGİ VE PROGRAMLA ANILDI

ÇEKMEKÖY’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Türk Kızılay İstanbul Merkez Şubesi Ödüle Doymuyor

Çekmeköy'de Rekor Kan Bağışı

AK Parti Çekmeköy 6 Şubat Şehitlerini Unutmadı

Maksut Yıldırım Van Derneği Programına Katıldı

Üsküdar AK Parti Geçmiş Dönem Meclis Üyelerini Onurlandırdı

Çekmeköy DEVA Muhtarları Dinledi

İmam Hatipliler Hutbe Okuma Yarışması'nda Ter Döktü

Çekmeköy AK Parti KAISİAD'ı Ziyaret Etti