• BIST 100

    10366,16%-0,04
  • DOLAR

    40,37% 0,20
  • EURO

    46,95% 0,31
  • GRAM ALTIN

    4351,34% 0,58
  • Ç. ALTIN

    6958,85% 0,87

BACAK AĞRISI BU HASTALIKLARIN HABERCİSİ OLABİLİR !

BACAK AĞRISI BU HASTALIKLARIN HABERCİSİ OLABİLİR !

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr.Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.

BACAK AĞRISI BU HASTALIKLARIN HABERCİSİ OLABİLİR !

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr.Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Bacak ağrısı nedir ?

Vücudun bel bölümünden aşağıya doğru başlayan ve ayak bileğine kadar bölgede meydana gelen gerçek veya olası doku hasarlanması ile karakterize olan ağrı hissine bacak ağrısı denir.Bacakta kendini gösteren ağrı, bu bölgede yer alan kemik ve dokulardan oluşabilir.Farklı sağlık sorunları nedeniyle de ağrı bacakta hissedilebilir.Kas ağrıları ve kramplarda bacak ağrılarına neden olabilir.

Bacak ağrısı neden olur ?

Bacak ağrılarının birçok sebebi olabilir.Özellikle bacak ağrıları sürekli hale gelmişse,belli bir harekete bağlı olarak ağrı artıyorsa ve hareket kısıtlılığına sebep oluyorsa işte o zaman ciddi sağlık sorunlarının işaretidir.Damar ve sinir hastalıkları nedeniyle de bacak ağrıları meydana gelebilir.

Bacak ağrılarının diğer nedenler ise;Bel fıtığı,sinir sıkışması,damar sertliği,huzursuz bacak sendromu,eklem problemleri,şeker hastalığı,hamilelik ve çocukluk dönemine bağlı büyüme ağrılarıdır.

Bacak Ağrısı Tedavisi

Hasta bacak ağrısından yakınır ancak ağrıyı yapan nedenin doğru şekilde ortaya konulup tedavinin bu nedene göre yapılması şarttır. Aksi taktirde gerçek neden gözden kaçırıldığı için tedavi de olamaz, hastalıkta kronikleşir.Bacak ağrıları, bacağın kendi dokusundan kaynaklanabildiği gibi yansıyan ağrılarda bacakta hissedilebilir. Kemik, eklem, tendon, sinir, kas ve damarlardan kaynaklanan sorunlar ağrıya neden olabilir. Bacak ağrısı nedenleri bel fıtığı, Priformis Sendromu, Miyofasiyal Ağrı Sendromu, Aşil Tendiniti, diabet, huzursuz bacak sendromu, bacak damar problemleri olarak sayılabilir. Ayrıca birkaç neden birarada bulunabilir. En bariz olana yapılan işlem yetersiz kalır ve hasta iyileşemez.Bu nedenle sadece bir neden olduğunda bile sadece bir tedavi yönteminin yetersiz kaldığını da sıklıkla görmekteyiz. Bu nedenle hastalarımızın mutlaka bu konuda Uzman hekime başvurup tedavisinin yeterince ve hakkıyla yapılmasını sağlamalıdır.



YUVAMIZ ÇEKMEKÖY GÜNDÜZ BAKIMEVLERİNDE KURA HEYECANI

HALK KAFE AÇILDI

HAYDİ ÇOCUKLAR SPOR OKULLARINA

15 TEMMUZ’UN YIL DÖNÜMÜNDE ÜMRANİYE TEK YÜREK

BAŞKAN YILDIRIM 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN AİLELERİNİ EVLERİNDE ZİYARET ETTİ

BAŞKAN YILDIRIM, 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ KABİRLERİ BAŞINDA YÂD ETTİ

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN 15 TEMMUZ’A ANLAMLI VEFA: “KUŞLAR FİLLERİ YENER”

Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan "Tıbbi Kenevir Yasası”na karşı önemli uyarı!

Ayyıldız Derneği Afrika’da Su Kuyusu Açıyor

140 ÖĞRENCİ, YÜZDE 97 BAŞARI ORANI

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ÇEKMEKÖY’DE ANILDI

MEHMET AKİF MAHALLESİ TAZİYEEVİ HİZMETE AÇILDI

ÜMRANİYE’DE “SREBRENİTSA’DAN GAZZE’YE SOYKIRIM” TEMALI ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

BAŞKAN YILDIRIM, 15 TEMMUZ GAZİLERİ VE ŞEHİT YAKINLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

ÜMRANİYE’DE AYAK TENİSİ HEYECANI YAŞANDI

ÜMRANİYE’DE BEREKET KAZANLARI KAYNADI: MEYDAN’DA 20 BİN KİŞİYE AŞURE İKRAMI

Kamuran Cafe Kahvaltı Çekmeköy Nişantepe'de Resmen Açıldı

İMAM VE DEDE DUASI EŞLİĞİNDE ÇEKMEKÖY’DE AŞURE BEREKETİ

BAŞKAN YILDIRIM, YAZ OKULU ÖĞRENCİLERİYLE BOĞAZ TURU YAPTI

BAŞKAN YILDIRIM, HAC VAZİFESİNİ YERİNE GETİREN VATANDAŞLARI EVLERİNDE ZİYARET EDİYOR

SANATLA DOLU BİR YAZ: ÜMRANİYE’DE KARAKALEM KURSU ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU