• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

15. KENT LOKANTASI SANCAKTEPE'DE AÇILDI

15. KENT LOKANTASI SANCAKTEPE

Türkiye Belediyeler Birliği veİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,15.kent lokantasını Sancaktepe'de açtı.Başkan Alper Yeğin’inde katılımıyla gerçekleşen açılış,vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle mitinge dönüştü.

15. KENT LOKANTASI SANCAKTEPE'DE AÇILDI


Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15. kent lokantasını Sancaktepe'de açtı.Sancaktepe Belediye Başkanımız Alper Yeğin’in de katılımıyla gerçekleşen Kent lokantası açılışı, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle mitinge dönüştü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15. Kent Lokantası'nı Sancaktepe'de açtı. İnönü Mahallesi'ndeki Sarıgazi Metro İstasyonu çıkışında hizmet verecek Kent Lokantası'nın açılışı, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin ve Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı tarafından gerçekleştirildi.

Vatandaşların yoğun ilgisi altında açılışını yapacağı Kent Lokantası'na zorlukla ulaşan İmamoğlu, çoğunluğu gençlerden oluşan işletmenin ilk müşterilerine servisi kendi elleriyle yaptı.

Açılışla ilgili açıklamalarını tamamı kadınlardan oluşan çalışanların arasında yapan İmamoğlu, "Kent lokantamız, Çekmeköy-SancaktepeSultanbeyli metro hattımızın İnönü Mahallesi'ndeki durağında. Yeni yaptığımız bu metrolarda, özellikle metro üstü alanları kentin kullanımına en verimli şekilde sunabilmenin gayretini gösteriyoruz ve buralarda çok özel alanlar üretiyoruz. Mesela Bostancı sahilinde muazzam bir parkı bitirdik. Üstünde bir tane müzemiz var. Bazı yerlerde halkımızın ihtiyaç duyduğu ne varsa; mesela burada kent lokantası, başka yerde kütüphane, bir başka yerde başka ihtiyaçları karşılayan alanlar üretiyoruz. Bu noktada yine bizim Kozyatağı'nda muazzam bir çalışmamız var. Bizim 15. kent lokantamız. Ama şu an kapasite artırımını arkadaşlarım hazırlıyorlar. İnşallah kapasite artırımını toparladığımızda, çok özel bir sayıya ulaşmayı hedefliyoruz. Ki bu, her ilçede en az bir tane kent lokantası anlamına geliyor." dedi.

“GÜNDE 10 BİNİ AŞAN BİR SAYIDA KİŞİYE ULAŞIYORUZ”

Günde 10 bini aşan sayıda kişiye ulaştıklarını belirten Başkan İmamoğlu, "Kent lokantaları açılmaya başladığı günden bu yana, 4 milyonun üzerinde insanımızın faydalandığı alanlar oluşturmuş olduk. Burada hem yakın çevredeki öğrencilerimiz, başta emeklilerimiz olmak üzere, hem de metro ulaşım ağında, hemen metro durağının üstü olduğu için… Ki bu metro durağımız, şu anda Sancaktepe-Çekmeköy arası ulaşımı sağlasa da seneye Sultanbeyli'ye kadar ulaşıyor olacak. Dolayısıyla ciddi de bir alandaki vatandaşımız için önemli bir ulaşım noktası. Kent Lokantaları, bana göre 2023-24 ekseninde, o 2-2,5 yıllık zaman diliminde, vatandaşımızın en çok sıkıntı duyduğu, kendini çaresiz hissettiği bir anda, kendi itibarının korunduğu ama öğrencimiz olsun ama yaşlımız ama emeklimiz ama büyüğümüz ama kız kardeşimiz, abimiz, ablamız; fark etmiyor, o vatandaşlarımızın moral bulduğu, vatandaşın ihtiyacını hissedildiği ve yine vatandaşımızın kendi hakkı olan alandan, kendi parasıyla, bütçesini de yormayacak bir şekilde günlük gıda ihtiyacını elde ettiği merkezlere dönüştü. Şu anda bu bir akıma dönerek, bütün Türkiye'ye ve İstanbul'umuza yaygınlaşıyor. Bazı ilçe belediyelerimiz, bunun mobil uygulamasını, 'gezici kent lokantası' şeklinde çalışmalarını da yapıyor" diye konuştu.

Programın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başkanımız Alper Yeğin ile birlikte ilçemizde yapımı devam eden yerleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.



YEŞİLAY'DAN TÜTÜN BAĞIMLILIĞINA KARŞI ACİL EYLEM ÇAĞRISI “BİZE BAŞVURAN ALTI DANIŞANIMIZDAN BEŞİNE SİGARAYI BIRAKTIRIYORUZ”

İstanbul Kızılay Merkez Şubesi'ne 2 Ödül Birden

TÜRK KIZILAY’IN İYİLİK GEMİSİ YARDIMLARI GAZZE’DE SICAK YEMEK DAĞITIMI GÜNLÜK 35 BİNE YÜKSELDİ

ÜMRANİYE’DE GENÇLERİN YENİ BULUŞMA NOKTASI: BİR BAŞKA BURGER AÇILDI

ÜMRANİYE’DE DAYANIŞMANIN SICAKLIĞI: HER GÜN İKİ ÖĞÜN YEMEK HİZMETİ

Başkan Orhan Çerkez Cemevi'nde Kütüphane Açtı

ÜMRANİYE’DE TOPRAK SANATLA BULUŞUYOR

ÜMRANİYELİ GENÇLER HAVACILIKLA BULUŞTU: KARİYER YOLCULUKLARINA YENİ BİR UFUK

SOSYAL HAYATA KATILIMI GÜÇLENDİREN YENİ BİR YAŞAM ALANI: ASUDE ENGELSİZ YAŞAM KAFE HİZMETTE

SIFIR ATIK EĞİTİMİ İLE ÜMRANİYE’DE ÇEVRE BİLİNCİ GÜÇLENİYOR

ÜMRANİYE’DE AHŞAP BASKI EĞİTİMLERİ 6 YILDIR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

AK Parti Çekmeköy'den ‘Durmak Yok Yola Devam’ Mesajı

Şaban Sert ve Ekrem Karaçöl Reşadiye ve Hüseyinli'de Saha Çalışması Yaptı

Yeşilay'ın Yedam Hizmeti Takdir Topluyor

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı'ndan Geniş Çaplı Saha Çalışması

Güyad Başkanı Tahsin Söğüt'ten Basın Açıklaması

Ormancı'dan Şehit Aileleri ve Gazilere Ziyaret

Çekmeköy Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri İle Takdir Topluyor

Yılmaz Sezgin'den Kızılay Genel Merkezi’ne Ziyaret

Kaymakam Çelik'ten Yeşilay'a Ziyaret

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı Heyetinden Yeşilay'a Ziyaret