• BIST 100

    17188,13%4,69
  • DOLAR

    45,73% 0,33
  • EURO

    52,99% -0,22
  • GRAM ALTIN

    6630,00% -0,42
  • Ç. ALTIN

    10609,64% 0,36

15. KENT LOKANTASI SANCAKTEPE'DE AÇILDI

15. KENT LOKANTASI SANCAKTEPE

Türkiye Belediyeler Birliği veİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,15.kent lokantasını Sancaktepe'de açtı.Başkan Alper Yeğin’inde katılımıyla gerçekleşen açılış,vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle mitinge dönüştü.

15. KENT LOKANTASI SANCAKTEPE'DE AÇILDI


Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15. kent lokantasını Sancaktepe'de açtı.Sancaktepe Belediye Başkanımız Alper Yeğin’in de katılımıyla gerçekleşen Kent lokantası açılışı, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle mitinge dönüştü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15. Kent Lokantası'nı Sancaktepe'de açtı. İnönü Mahallesi'ndeki Sarıgazi Metro İstasyonu çıkışında hizmet verecek Kent Lokantası'nın açılışı, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin ve Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı tarafından gerçekleştirildi.

Vatandaşların yoğun ilgisi altında açılışını yapacağı Kent Lokantası'na zorlukla ulaşan İmamoğlu, çoğunluğu gençlerden oluşan işletmenin ilk müşterilerine servisi kendi elleriyle yaptı.

Açılışla ilgili açıklamalarını tamamı kadınlardan oluşan çalışanların arasında yapan İmamoğlu, "Kent lokantamız, Çekmeköy-SancaktepeSultanbeyli metro hattımızın İnönü Mahallesi'ndeki durağında. Yeni yaptığımız bu metrolarda, özellikle metro üstü alanları kentin kullanımına en verimli şekilde sunabilmenin gayretini gösteriyoruz ve buralarda çok özel alanlar üretiyoruz. Mesela Bostancı sahilinde muazzam bir parkı bitirdik. Üstünde bir tane müzemiz var. Bazı yerlerde halkımızın ihtiyaç duyduğu ne varsa; mesela burada kent lokantası, başka yerde kütüphane, bir başka yerde başka ihtiyaçları karşılayan alanlar üretiyoruz. Bu noktada yine bizim Kozyatağı'nda muazzam bir çalışmamız var. Bizim 15. kent lokantamız. Ama şu an kapasite artırımını arkadaşlarım hazırlıyorlar. İnşallah kapasite artırımını toparladığımızda, çok özel bir sayıya ulaşmayı hedefliyoruz. Ki bu, her ilçede en az bir tane kent lokantası anlamına geliyor." dedi.

“GÜNDE 10 BİNİ AŞAN BİR SAYIDA KİŞİYE ULAŞIYORUZ”

Günde 10 bini aşan sayıda kişiye ulaştıklarını belirten Başkan İmamoğlu, "Kent lokantaları açılmaya başladığı günden bu yana, 4 milyonun üzerinde insanımızın faydalandığı alanlar oluşturmuş olduk. Burada hem yakın çevredeki öğrencilerimiz, başta emeklilerimiz olmak üzere, hem de metro ulaşım ağında, hemen metro durağının üstü olduğu için… Ki bu metro durağımız, şu anda Sancaktepe-Çekmeköy arası ulaşımı sağlasa da seneye Sultanbeyli'ye kadar ulaşıyor olacak. Dolayısıyla ciddi de bir alandaki vatandaşımız için önemli bir ulaşım noktası. Kent Lokantaları, bana göre 2023-24 ekseninde, o 2-2,5 yıllık zaman diliminde, vatandaşımızın en çok sıkıntı duyduğu, kendini çaresiz hissettiği bir anda, kendi itibarının korunduğu ama öğrencimiz olsun ama yaşlımız ama emeklimiz ama büyüğümüz ama kız kardeşimiz, abimiz, ablamız; fark etmiyor, o vatandaşlarımızın moral bulduğu, vatandaşın ihtiyacını hissedildiği ve yine vatandaşımızın kendi hakkı olan alandan, kendi parasıyla, bütçesini de yormayacak bir şekilde günlük gıda ihtiyacını elde ettiği merkezlere dönüştü. Şu anda bu bir akıma dönerek, bütün Türkiye'ye ve İstanbul'umuza yaygınlaşıyor. Bazı ilçe belediyelerimiz, bunun mobil uygulamasını, 'gezici kent lokantası' şeklinde çalışmalarını da yapıyor" diye konuştu.

Programın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başkanımız Alper Yeğin ile birlikte ilçemizde yapımı devam eden yerleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.



Serkan Çelikel'den Emniyet Müdürü Şen'e Sivas Hatırası İsimlik

Sivas Vadi Federasyonu'ndan Öğerencilere Bayram Harçlığı

Başkan Çerkez Personelle Bayramlaştı

Ahmet ziyauddin Gümüşhanevi Hazretleri Güyad tarafından Anıldı

AK Parti İstanbul İl Teşkilatından İlçeler Arası Veleybol Turnuvası

ÜMRANİYE’DE 19 MAYIS BAYRAMI BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

OKULLAR ARASI SATRANÇ TURNUVASI’NDA ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

Çekmeköy İYİ Parti'den 19 Mayıs Yürüyüşü

Ekrem Karaçöl ve Esma Tiryakioğlu Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Genç Bilardocular Derneği Çalışmalara Başladı

İstanbul Valisi Çekmeköy Kitap Fuarının Açılışını Yaptı

“YÜNDEN YÜREK” KEÇE İŞLEME SERGİSİ TAKSİM’DE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Ayyıldız Derneği Su Hayrı Çalışmalarına Devam Ediyor

MİSİAD Üsküdar'dan Gençliğe Tam Destek: "Geleceğin Mimarları Sizlersiniz

Kaymakam Resul Çelik Çekmeköy Kitap Fuarı'nı Ziyaret Etti

Çekmeköy Rizeliler Derneği'nde Bayrak Değişimi

Çekmeköy'de Kurumlar Arası İş Birliği ve Güvenlik Toplantısı

Misiad Üsküdar Şube Başkanı Makıroğlu Firma Ziyaretlerini Sürdürüyor

Başkan Feyzullah Torlak'tan Basın Açıklaması

Başkan Orhan Çerkez Mahalle Buluşmalarına Devam Ediyor

Mahzuni Şerif Çekmeköy'de Türkülerle Anldı