Menü Merkezden Haber
Tarih: 01.05.2026 00:20
Üsküdar'da bayrak değişimi ocak geleneğinden ilçe başkanlığına uzanan bir başarı hikayesi

Üsküdar'da bayrak değişimi ocak geleneğinden ilçe başkanlığına uzanan bir başarı hikayesi

Facebook Twitter Linked-in

Üsküdar'da bayrak değişimi ocak geleneğinden ilçe başkanlığına uzanan bir başarı hikayesi

Üsküdar'dan Teknoloji ve Siyasete Uzanan Bir Başarı Hikayesi: Mustafa Gider​ Üsküdar Ülkü Ocakları Başkanlığı dönemindeki vizyoner projeleriyle tanınan Mustafa Gider, eğitim hayatından iş dünyasına, sosyal sorumluluk projelerinden teknolojik hamlelere kadar uzanan kariyeriyle genç liderliğin dikkat çeken isimlerinden biri olmaya devam ediyor.

Mustafa Gider, aslen Kastamonu Tosya nüfusuna kayıtlı olup Üsküdar'da ikamet etmektedir. Beykent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Gider, Uluslararası İlişkiler alanında tez çalışmalarına devam etmektedir.

Mustafa Gider, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Ülkü Ocakları ile çocuk yaşlarda tanışmış ve ilk görevini Çengelköy Lisesi'nde 9. Sınıflar Başkanlığı ile üstlenmiştir. Ardından sırasıyla Okul Başkanlığı ve Ortaöğretim Birim Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Öğrenci Meclis Projelerinde Üsküdar Öğrenci Meclis Başkanlığı ve İstanbul İl Öğrenci Meclis Başkanlığı görevlerine seçilmiştir. Lise yıllarında katıldığı 2023 Gençlik Eğitimi ve Liderlik Okulu Programı'nda 7. Dönem birincisi olmuş ve bu başarısından dolayı MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli'den birincilik plaketi almıştır.

Üniversite yıllarında aktif bir öğrenci lideri olarak Kulüp Başkanlığı ve Teşkilat Başkanlığı yapmış; üniversitede yapılan seçimlerde yüksek bir oy oranıyla Öğrenci Konsey Başkanı seçilmiştir. Bu görevle birlikte Üniversite Senato Üyeliği ve Ulusal Öğrenci Konseyi Delegeliği görevlerini de yürütmüştür.

Sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem veren Gider, Türkmendağı, Halep, Hatay ve Kastamonu gibi bölgeler için yardım kampanyaları düzenlemiştir. Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi Yerel Yönetimler ve Diplomasi Okulu'nda eğitim almıştır.

Girişimcilik, liderlik, kriz yönetimi, sosyal psikoloji, karar alma ve motivasyon, stres yönetimi ve insan kaynakları gibi birçok alanda eğitim alarak uzmanlık belgelerine sahip olmuştur.

Sırasıyla Ülkü Ocakları İstanbul İl Yöneticiliği, Birim Başkanlığı ve Ortaöğretimden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini başarıyla yürütmüştür. Görevde olduğu süre içerisinde İl Öğrenci Meclis Başkanlığını seçimlerini ve Genel Merkez tarafından yapılan yarışmaların çoğunu İstanbul Ülkü Ocakları kazanmıştır. 20 Kasım 2020 tarihinde Üsküdar Ülkü Ocakları Başkanı olarak atanmıştır. Görev süresi boyunca E-Spor Merkezi, Uzaktan Eğitim Merkezi Ek Hizmet Binası ve Teşkilat Evleri gibi birçok projeye öncülük etmiştir.

Öğrencilere daha iyi eğitim olanakları sunmak amacıyla bilgisayarlı derslikler ve 3D yazıcılarla donatılmış çalışma alanları oluşturmuştur. Aynı zamanda metaverse alanında çalışmalar yaparak yenilikçi projelere imza atmıştır.

Mustafa Gider, iş hayatına uluslararası bir şirkette yöneticilik yaparak devam etmektedir. 6 Kasım 2022 tarihinde evlenen Gider, kariyerine ve çalışmalarına aktif bir şekilde devam etmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —