• BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,51% 0,42
  • EURO

    34,72% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2401,45% 0,91
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

CREA CENTERS ÇEKMEKÖY KAPILARINI KULLANICILARINA AÇTI

CREA CENTERS ÇEKMEKÖY KAPILARINI KULLANICILARINA AÇTI

Çekmeköy Belediyesi’nin Avrupa Birliği tarafından desteklenen vizyon projesi Crea Centers 8 Eylül 2022 tarihinde kapılarını sektör kullanıcılarına açtı.

 

CREA CENTERS ÇEKMEKÖY KAPILARINI KULLANICILARINA AÇTI

Çekmeköy Belediyesi’nin Avrupa Birliği tarafından desteklenen vizyon projesi Crea Centers 8 Eylül 2022 tarihinde kapılarını sektör kullanıcılarına açtı.

5 farklı ülkede 300 kişilik bir topluluktan oluşan Crea Centers, Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler alanında faaliyet gösteren farklı disiplinlerden birey ve işletmelere desteğini büyüyerek devam ettiriyor.

Yapılan yüzlerce başvuru arasından, değerlendirme aşamalarından başarıyla geçen 74 kullanıcı Crea Center Çekmeköy’de yerini aldı. Topluluğun içerisinde bulunan birçok akademisyen, girişimci, sanatçı, tasarımcı, kurum ve kuruluşların birbirleriyle işbirliği yapma imkanı sunduğu Crea Centers projesi Avrupa Birliği'nin "Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği 2014-2020 Programı" desteğiyle, Çekmeköy Belediyesi’nin liderliğiyle Ukrayna, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan'ın işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. 

Crea Centers, sektörde çalışan kişilere fiziki ortam ve ekipman kullanımı desteği vererek serbest çalışma, ortak çalışma ve yaratıcı düşünme ortamını sağlayarak, bilgi ve teknoloji transferini kolaylaştıran ve Karadeniz Havzasında ve çalışma ağında bulunan yatırımcılar, müşteriler ve diğer disiplinlerdeki insanlarla işbirliği yaparak küresel ağlara ürün ve hizmetler sunan uluslararası bir projedir.

Crea Centers Çekmeköy Etkinlikleri

Crea Center Çekmeköy’de farklı disiplinlerden alanında uzman sanatçı, akademisyen ve girişimciler çeşitli kitlesel etkinlikler ile bir araya geliyor. 

Orkun Galolar ile  “Kitabın Yolculuğu: 1 Kitap Nasıl Yayınlanır?” Eğitim Semineri Gerçekleştirildi

Edebiyat ve yayın dünyasının tarihinden günümüze kadar olan süreci, bir kitabın yazım ve yayım serüvenlerini, kitap yazmanın büyülü dünyasına kendini kaptırmış dünyaca ünlü yazarların kitaplarının bilinmeyen yayımlanma hikâyelerini anlatarak bir eğitim semineri gerçekleştirdi. Kitabın yayınlanma yolculuğunda nitelikli okuryazarlığın öneminden de bahseden Galolar, kitaplara dair dipnotları katılımcılar ile paylaştı

Samet Çiçek ile Animasyon ve karakter oluşumunun macerası üzerine bir atölye gerçekleştirildi

Atölyede, animasyonun oluşumunun tüm adımlarından bahseden Çiçek, bir karakterin gerçekçi olarak nasıl canlandırılması gerektiğini, karaktere hareketlerin ve duyguların eklenme tekniklerini, duyguların animasyona nasıl aktarılması gerektiğini interaktif bir şekilde gösterdi. Atölye sonunda Crea Centers projesinin ilham aldığı kelebeği karakterleştirerek hayat verdi. 

Onaranlar Kulübü ile temel boyutta 3 Boyutlu yazıcı kullanma ve Prototipleme teknikleri üzerine 3D Yazıcı ve Prototipleme Atölyesi gerçekleştirildi.

Günümüzde birçok sektörde kullanılan 3 boyutlu yazıcıların hayatımıza nasıl girdiğini ve gelecekte nasıl gireceğini anlatan Onaranlar Kulübü, katılımcılara 3 boyutlu çizimlere katman ekleyerek prototipleştirme tekniklerini gösterdi. Katılımcılar atölye sonunda ürünlerini 3 boyutlu yazıcıda prototipleştirme imkânı buldular.

Dilan Bozyel ile Bir Eserin Üretim Aşaması “Ben Yapsam Nasıl Olurdu?”  konulu Geri Bildirim Oturumu gerçekleştirildi

Geri bildirim oturumunda görsel bir ürünün veya bir metinin nasıl oluşturulduğundan bahsedilerek bir fotoğraf, bir video ve bir metin olmak üzere üç eser ele alındı. Eserler ile ilgili “Ben yapsam nasıl olurdu?” sorusuna cevap arandı. Sanatsal algının değişkenliği ve yaratıcı bakış açısı ile katılımcılar eserlerin kendilerinde nasıl bir etki bıraktığını ve aynı eseri kendi yorumu ile nasıl üreteceğini tartıştılar.

"Savaşta Kadınlar: Rusya-Ukrayna Savaşından Perspektifler” konulu Geri Bildirim Oturumugerçekleştirildi

Moderatörlüğünü Dr. Sinan Ertemel’in yaptığı, Nadiyka Gerbish, Anna İbar Anna Muromtseva, ve Nataliia Shmatko’nun, yer aldığı "Savaşta Kadınlar: Rusya-Ukrayna Savaşından Perspektifler” Geri Bildirim Oturumu’nda konuyla ilgili görüşlerini ve deneyimlerini ve savaşın kendilerini ve bölgedeki kadınları nasıl etkilediğini paylaştı. Açılış konuşmasında, Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi'nin eşi Liudmila Nedilskyi de bir konuşma gerçekleştirdi. Savaştan ve Türkiye’nin yardımlarınından söz eden Nedilskyi, Türkiye’ye ve yetkililere desteklerinden ötürü teşekkürlerini ilettiler.  

Panelin yanı sıra çocuklara özel bale atölyesi de gerçekleşti. Anna Muromtseva çocuklara temel bale hareketlerini ve kitapta verilen bale terminolojisini anlattı.  

Son olarak, Ukraynalı ses sanatçısı Sevda Mamedova, Ukrayna halk şarkılarından oluşan çok özel bir repertuar ile bir müzik dinletisi gerçekleşti.

Avrupa Birliği Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2014-2020

Çekmeköy Belediyesi

MART 2023

Avrupa Birliği, Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2014-2020, Avrupa Komşuluk Aracı vasıtası ile Avrupa Birliği tarafından ve programa katılan; Yunanistan, Bulgaristan, Ukrayna, Romanya, Ermenistan, Moldava Cumhuriyeti, Gürcistan ve Türkiye tarafından yürütülmektedir. Bu insert, Avrupa Birliği finansal yardımı ile oluşturulmuştur ve bu insertin içeriğinden sadece Çekmeköy Belediyesi sorumlu olup hiçbir şekilde Avrupa Birliğinin görüşlerini yansıtmamaktadır.



BAŞKAN YILDIRIM ÜMRANİYE’DE 11 KÜTÜPHANENİN AÇILIŞINI YAPTI

BAŞKAN ÇERKEZ, BELEDİYE PERSONELİNİN 1 MAYIS BAYRAMI’NI KUTLADI

22 YIL SONRA “ EVET” DEDİLER, ATILAN İMZA İLE İKİNCİ BAHARLARI BAŞLADI

Sancaktepe Belediyesi'nde Kadrolar Netleşiyor

Sancaktepe Sınav Okulları'nın Buglem Elif İçin Düzenlediği Yardım Gecesine Yoğun Katılım

MİLLİ TOGG” ŞEHİT AİLELERİNE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

İstanbul Kızılay Şubesine Ödül

ÜMRANİYELİ SPORCULAR DÜNYA ŞAMPİYONASINA DAMGA VURDU

İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEBRİK ZİYARETİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE DOYASIYA EĞLENDİLER

ÜMRANİYELİ ÇOCUKLARDAN İSRAİL’E DESTEK VEREN MARKAYA BOYKOT

YEŞİLAY KAMP LİDERİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

Sancaktepe Kaymakamlığı Yeni Dönemin ilk Muhtarlar Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkan İlhan Teşkilat Mensupları ile Teşekkür Toplantılarını Sürdürüyor

Seyfettin Yıldırım Resmen Başkan Yardımcısı Oldu

Başkan Çetinkaya Muhtar Ziyaretlerini Sürdürüyor

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ SÜRPRİZİ

Mobil tehditleri hafife almayın

MUHTARLARDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E ZİYARET

Kiraz ağaçları ihracat rekoru kırmak için sabırsızlanıyor!