• BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2508,54% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

ÜMRANİYE ESNAF ODASI BAŞKAN ADAYI MUSTAFA BİROL KALYONCU HODRİ MEYDAN DEDİ

ÜMRANİYE ESNAF ODASI BAŞKAN ADAYI MUSTAFA BİROL KALYONCU HODRİ MEYDAN DEDİ

ÜMRANİYE ESNAF ODASI BAŞKAN ADAYI MUSTAFA BİROL KALYONCU HODRİ MEYDAN DEDİ

ÜMRANİYE ESNAF ODASI BAŞKAN ADAYI MUSTAFA BİROL KALYONCU HODRİ MEYDAN DEDİ                                                                                    Ümraniye Esnaf Odası Başkan Adayı Mustafa Birol Kalyoncu adaylık açıklaması ile ilgili basın açıklaması yaptı. Kalyoncu yaptığı açıklamada, ?sosyal medyada boy gösterisi yapmakla birileri iş yaptığını sanıyor. Dört yılda odayı milyarlarca zarara sokan bir yönetim taş üstünde taş koymamış yalanlarla milleti kandırmaya çalışmıştır. Esnaf artık doğruyu görmüştür. Takke düşmüş kel görünmüştür. Esnaf, kendini odada işçi göstererek siğortasını odaya ödettiren bir Başkanın nasıl esnaf odası Başkanı olduğunu anlamakta zorlanıyoruz? diyor. İşçinin esnafa patron olduğu nerede görülmüştür. Bunlar artık gün yüzüne çıkmıştır? dedi.                                                                                                                                                                                                                  Kalyoncu, ?Değerli basın mensupları, kıymetli konuklar; bölge esnafımızın geleceği adına son derece önem arz eden toplantımıza katılımlarınızdan dolayı, şahsım ve ekip arkadaşlarım adına teşekkür ederim?
Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odamızın 25 Mart Pazar günü Haldun Alagaş Spor Salonu´nda yapılacak genel kurulunda ekip arkadaşlarımla birlikte yönetmeye talibim?
LAF DEĞİL İCRAAT, ŞOV DEĞİL HAKİKATLER İÇİN YOLA ÇIKTIK?
Esnaf Odamızın mevcut yönetimle boşa geçen 4 yılını telafi etmek, esnafın üzerinde yük olan odanın yük olmamasını sağlamak, ?alan el değil esnafa veren el´ yapmak ve örnek bir oda oluşturmak için bu göreve aday oldum.
Önce kısaca kendimi tanıtacak olursam; İsmim Mustafa Birol Kalyoncu. 1971 Rize Çayeli doğumluyum. 1972 yılından beri Ümraniye ve Çekmeköy´de ikamet etmekteyim. Ailem 1950 yılından itibaren ticaret yapmaktadır. Şahsım ise 14 yaşında babamın yanında çalışarak ticaretin içine girdim Esnaflık bizde aileden atadan babadan miras kaldı. kardeşlerim amcalarım hep esnaftı. esnaf çocuğu olarak doğduk, çocuklarımızda inşallah babaları gibi esnaf olarak ticaretin, hayatın, üretimin hep içinde olacaklar.. Evli ve 3 çocuk babasıyım.
Esnafımızın güven ve teveccüh ile şahsım ve ekibime görev ve yetki vermesi halinde yapacağımız icraatları kısaca anlatmak istiyorum:
Esnaf Odamızı kazandığımız günün ertesi sabahı bu adrese yani eski merkezi yerine derhal taşıyıp, esnafın kendi öz malında ve mülkünde hizmet ve faaliyetlerini yürütmesini sağlayacağız...
Bizim dönemimizde Esnaf Odası ile Esnaf Vakfı arasındaki kopmuş olan bağ tekrar ivedilikle onarılacak. Acilmiş olan mülkiyet davasının takıpçısı olacağız.Ancak bunu yaparken kimseye iftira atmayacağız, amaca ulaşmak için her yol mubahtır demeyeceğiz. Kırmızı çizgilerimiz olacak. hakka ve hakikate uygun davranacak ve adaletli olacağız. asla doğruluktan ayrılmayacağız. Şeffaf olacağız. Verdiğimiz sözleri tutacağız. Belki de Türkiye´de bir ilki hep birlikte başaracağız. Türkiye´nin en büyük odalarından olan Ümraniye Esnaf Odası´nın şanına yaraşır şekilde üyelerine hizmet vereceğinin sözünü şimdiden veriyorum.
Bugüne kadar Esnaf Odamıza hizmeti geçmiş tüm büyüklerimizin fikir ve düşüncelerinden yararlanacağımız bir heyet oluşturacağız ve Odamızda esnafımız işlerini çok daha modern ve çağdaş bir ortamda zahmetsiz bir şekilde alacak...
1 yıl içinde esnaf çocukları için kreş ve anaokulu yapacağız.
3 ay içinde esnafımıza lokal yapacağız.
Esnaf çocuklarına meslek liselerinde burs ve eğitim yardımı yapacağız.
Çıraklık okulunda okuyan çocuklarımızın kırtasiyesi odamız ve vakfımızdan karşılanacak.
2018-2019 eğitim döneminde başlamak kaydıyla; Esnafın meslek yüksekokulunda okuyan tüm öğrencilerimize burs vereceğiz
Yine 1 yıl içinde; odamıza ait Sapanca´daki göle sıfır 10 dönüm arazide sosyal tesis yapılacak.
3 ay içerisinde; esnaf üyelerimiz arasında isteye bağlı kan veri bantı oluşturacağız?
3 ay içerisinde Esnaf Odası web sitesinde iş ve işçi bulma sayfası oluşturacağız.
Oda tarafından vakfa devir olan mülkün iadesi için hukuk mücadelesine devam edilecek. Hukuki süreçler takip edilerek oda tarafından kurulan vakıf ile esnaf odası arasında bağ tekrar kurulacak.
3 ay içerisinde; Esnaf üyelerimize adli vakalarda ilk 48 saatlik süre avukatlık desteği sağlanacak.
İlk 1 ay içinde; Muhasebe gelir giderleri internet ortamında üyelerimize şeffaf olacak şekilde yayınlanacak?

Değerli basın mensupları;
Ümraniye Esnaf ve Sanatkar Odası olağan genel kurulu gündemi 7. maddede Oda Başkanı, yönetim kurulu maaşı, huzur hakları, yurt içi ve yurt dışı harcamalarının yönetim kurulunca belirlenmesi Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları kanununda belirtilmiştir.
Hal böyle iken genel kurulda yetki alındığı takdirde ucu açık bir şekilde keyfi maaş artışı beklemek olağan olacaktır.
Zaten şu anda mevcut başkan, kanunda yasak olmasına rağmen kendisini en yüksek tavan ücretten Oda çalışanı gibi 4A statüsünde yani işçi sınıfından 10.705.50 TL maaşla SSK´lı göstermiş ve Oda işçisi olarak emeklilik günlerini tamamlayıp emekliye bile ayrılmış.
Ümraniye´de 4 yıl boyunca işçi esnafa başkanlık yapmış. Oysa Esnaf Odası başkanı esnaf olmalı ve 4B statüsünde yani Bağ-Kur´lu olup sigorta primini de oda hesabından değil dışarıdaki sahibi olduğu işyerinden ödemelidir. TESK´in bu konudaki kararı açık ve nettir. Konuya ilişkin bilgeleri sizler aracılığı ile esnafımızın ve kamuoyunun dikkatine sunuyorum.
Yine genel kurul 9 madde de Esnaf Odamız için en tehlikeli bir gündemdir. Bu gündem maddesi ile odamız malı ve mülkünün ipotek altına alınmasına ve satılmasına yetki istenmektedir!!!
Odamız gelirleri bakımından Türkiye´de en iyileri arasında yer alıyor. Dolayısıyla borçlanmak için ipotek vermeye lüzum yoktur.
Böylesi bir yetki istemek art niyettir. Dört yıl önce başkan seçildiğinde dokuz milyon liranın üzerinde bir bütçe ile başa gelenler taş üstüne taş koymadıkları gibi bütçeyi de adeta sıfıra indirmişlerdir. Şimdi böyle bir yetki bunları azdırmaktan öteye taşır. Odamız yok olma riski taşıyor. Dikkat çekiyorum.? Şekilde konuştu.



Sancaktepe Kaymakamlığı Yeni Dönemin ilk Muhtarlar Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkan İlhan Teşkilat Mensupları ile Teşekkür Toplantılarını Sürdürüyor

Seyfettin Yıldırım Resmen Başkan Yardımcısı Oldu

Başkan Çetinkaya Muhtar Ziyaretlerini Sürdürüyor

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ SÜRPRİZİ

Mobil tehditleri hafife almayın

MUHTARLARDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E ZİYARET

Kiraz ağaçları ihracat rekoru kırmak için sabırsızlanıyor!

Başkan Çerkez'den Kaymakam Çelik'e Nezaket Ziyareti

AK Parti Sancaktepe Heyetinden Kaymakam Karakaya'ya Nezaket Ziyareti

Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Yıldız'dan Silahyürekli'ye Nezaket Ziyareti

14-20 Nisan Şehitler Haftası Nedeniyle Çekmeköy Çekmeköy Belediyesi'nden Anlamlı Bir Hizmet

ÇEKMEKÖY'DE BAYRAM MESAİSİ

Ümraniye'de Muhtarlar Belli Oldu

Karayün, 7. Kez Genel Başkan Seçildi

Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin Halkla Bayramlaştı

Çekmeköy Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Sancaktepe Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ ÇEKMEKÖY’DE COŞKUYLA KUTLANDI

Sinem Dedetaş Belediye Personeli ve Vatandaşlar İle Bayramlaştı

AK Parti Ümraniye İlçe Teşkilatı'dan İsmet Yıldırım'a Hayırlı Olsun Ziyareti